Dosarul Hitler
Editura Meditatii pune la dispozitia cititorilor romani "Dosarul Hitler" - textul complet al dosarului care s-a aflat in 1948 pe masa lui I.V. Stalin, o ampla sinteza privind evolutia politica a dictatorului de la Berlin.
Dosarul Hitler
Editura Meditatii pune la dispozitia cititorilor romani "Dosarul Hitler" - textul complet al dosarului care s-a aflat in 1948 pe masa lui I.V. Stalin, o ampla sinteza privind evolutia politica a dictatorului de la Berlin. Fostul sau partener, dictatorul de la Moscova, a apreciat eforturile ofiterilor de informatii NKVD si a incuiat acest dosar in seiful personal - dosarul ramanand in continuare in arhiva Presedintiei ruse la fondul secret. Istoricul german Horst Moller a reusit sa obtina o copie a dosarului aflata in arhiva CC al PCUS, care este identica cu cea pastrata la Kremlin - aducand astfel la lumina aceasta incredibila sinteza. Alcatuit pe baza marturiilor celor doi adjutanti ai lui Hitler - ofiterii SS Otto Gunsche si Heinz Linge - dosarul reda fragmente din dedesubturile gandirii lui Hitler care inainte de o intalnire cu maresalul Antonescu spunea: "O sa-i administrez lui Antonescu clisma necesara..." (G.D.)
Porti spre cultura la Grenoble
De azi si pana pe 19 aprilie, la Grenoble, in cadrul lectoratului de limba romana, va avea loc programul Porti spre cultura, organizat de Institutul Cultural Roman. Programul cuprinde trei conferinte pe teme romanesti, sustinute de Liliana Ionescu-Ruxandoiu ("La linguistique roumaine actuelle: problemes, methodes, resultats, projets"), Ovidiu Verdes ("L'autobiographie dans le contexte de la Roumanie postcommuniste") si Rodica Zane ("La Roumanie chez soi: fetes et coutumes, hier et aujourd'hui"), precum si o masa rotunda intitulata "La Roumanie-Nouvelle destination culturelle" (Romania, noua destinatie culturala). (M.A.)
Conferinta in coproductie
Astazi, la ora 14.00, la Sala de Consiliu a Catedrei de limbi si literaturi slave din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, va avea loc conferinta "Multiculturalismul ca fenomen al zonelor transfrontaliere", sustinuta de Krzysztof Czyzewski, creatorul Centrului de Experiente Interculturale "Pogranicze" din Sejny - Polonia. Poet si eseist, promotor al culturii traditionale, Krzysztof Czyzewski este redactor-sef al revistei culturale poloneze "Krasnogruda", prin paginile careia militeaza permanent pentru recunoasterea valorii exceptionale a mostenirii culturale europene apartinand zonelor de granita. Manifestarea este organizata de Institutul Polonez din Bucuresti in colaborare cu Catedra de Limbi si Literaturi Slave. (D.C.)
"Vocile primaverii" continua
Astazi, la Opera Nationala din Bucuresti, va avea loc, incepand cu ora 18.30, in foaierul teatrului, un nou recital din cadrul Salonului Muzical "Vocile primaverii" sustinut de soprana Mihaela Stanciu si de invitatii sai, mezzosoprana Oana Andra, tenorii Teodor Ilincai si Marius Manea, basul Pompeiu Harasteanu, acompaniati de pianista Mihaela Valcea. Programul va cuprinde arii din operele "Don Pasquale" de Donizetti, "Sonnambula" de Bellini, "Le nozze di Figaro" de Mozart, aria "Hercule" de HIndel, aria "Fanciulla del West" de Puccini, fragmente din opera "Lucia di Lammermoor" de Donizetti, precum si piese de Mursorgski, Webber, Lara, Villa-Lobos. (M.A.)
Doamna blues-ului la Sibiu
Pe 18 aprilie, la sala Thalia din Sibiu va avea loc un concert extraordinar de jazz, avandu-i drept protagonisti pe Janice Harrington, Rick Cotton si Tommie Harris.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.