Potrivit cercetarilor, o retea de fosti ofiteri din armata turca planuia asasinarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, a patriarhului armean si a unui om de afaceri israelian cu numele de Isaac Alaton, al carui partener de afaceri a murit recent in
Potrivit cercetarilor, o retea de fosti ofiteri din armata turca planuia asasinarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, a patriarhului armean si a unui om de afaceri israelian cu numele de Isaac Alaton, al carui partener de afaceri a murit recent in conditii suspecte, informeaza site-ul Crestinortodox.ro, citand ziarul „Lumina“.

Politia a descoperit intr-o camera de hotel, de langa Istanbul, mai multe arme si o cantitate mare de explozibil. Cotidianul turc „Aksam“ a afirmat ca dovada planului de asasinare a Patriarhului Bartolomeu I a fost gasita pe hard-disk-ul principalului suspect, Bekir Ozturk, presedintele Asociatiei „Uniunea Fortelor Nationale“. Bekir Ozturk a fost arestat in timpul interogarilor legate de activitatea organizatiei formata din fosti ofiteri ai armatei turce, care poseda un adevarat arsenal luat din depozitele armatei. Se pare ca ei colaborau cu alte patru organizatii patriotice din Turcia, dintre care cea mai importanta se numea „Miscarea Fortelor Patriotice“. In trecut, Patriarhul Ecumenic a mai avut de infruntat atacuri cu grenada, revendicate de organizatia IBDA, de origine isla mica. Potrivit presei din Turcia, autoritatile judiciare au indemnat fortele de securitate sa asigure protectia Patriarhiei Ecumenice.

Situatia Patriarhiei Ecumenice, evaluata de Uniunea Europeana


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.