O comisie care monitorizeaza starea de sanatate a astronautilor americani a descoperit ca acestia au urcat la bordul aeronavelor sub influenta alcoolului desi medicii si colegii i-au avertizat ca starea lor reprezinta un risc pentru misiuni, relateaz
O comisie care monitorizeaza starea de sanatate a astronautilor americani a descoperit ca acestia au urcat la bordul aeronavelor sub influenta alcoolului desi medicii si colegii i-au avertizat ca starea lor reprezinta un risc pentru misiuni, relateaza Aviation Week in editia electronica. Comisia a raportat "un consum ridicat de alcool" din partea astronautilor in cursul celor 12 ore care preced lansarea in spatiu, potrivit procedurilor NASA. Revista nu precizeaza in cursul caror misiuni s-au produs aceste incidente, ci doar ca NASA a fost la curent cu starea euforica a cosmonautilor si care nu putea fi confundata cu betia inaltimilor spre care se lansau. Ancheta interna a NASA a indicat constatarea ingurgitarii unei cantitati de alcool importante de catre astronautii respectivi, inclusiv in cele 12 ore care precedau zborul, desi regulamentul interzice orice consum de alcool de catre membrii echipajului. Un purtator de cuvant al NASA a refuzat sa comenteze dezvaluirile comisiei, motivand ca va avea loc o conferinta de presa zilele acestea. Comisia de investigatii medicale este compusa din medici civili si militari, psihologi, avocati, experti in siguranta si astronauti si este prezidata de colonelul Richard Bachmann, decanul Scolii de Medicina Aerospatiala din cadrul Fortelor Aeriene americane. Membrii comisiei au vizitat centrul spatial Johnson pentru a obtine informatii de la medicii complexului cu privire la procedurile de monitorizare a starii sanatatii aeronautilor. Unul dintre membrii comisiei a declarat ca raportul este momentan in stadiu de proiect si va fi, probabil, dat publicitatii in luna august. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.