Bugetul de stat a consemnat in prima jumatate a anului un deficit de 4,3 miliarde lei, aproximativ 1,1% din PIB, fiind principalul capitol bugetar care influenteaza negativ soldul consolidat, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei si Fina
Bugetul de stat a consemnat in prima jumatate a anului un deficit de 4,3 miliarde lei, aproximativ 1,1% din PIB, fiind principalul capitol bugetar care influenteaza negativ soldul consolidat, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Veniturile totale la bugetul de stat au insumat 22 de miliarde lei, din care 12 miliarde lei reprezinta impozite si taxe indirecte, iar 6,7 miliarde lei sunt impozite profit, venit, salarii si castiguri din capital.
La capitolul cheltuieli de la bugetul de stat, cele mai mari sume au fost alocate pentru asigurari si asistenta sociala - 6,9 miliarde lei, ordine publica si siguranta nationala - 4,4 miliarde lei, transporturi - 2 miliarde lei si aparare - 1,9 miliarde lei.
Bugetele locale au incheiat primul semestru cu un excedent de 3,2 miliarde lei, circa 0,8% din PIB, compensand in mare parte soldul negativ de la bugetul de stat. Pe surplus s-au mai plasat bugetul asigurarilor sociale de stat - 758 milioane lei, bugetul asigurarilor pentru somaj - 415 milioane lei si Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate - 899 milioane lei. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.