La jumatatea acestui an, volumul creditelor acordate clientilor Pireus Bank  a crescut cu 230%, pana la 1,4 mld. de euro, potrivit unui comunicat al bancii. Acest lucru a determinat o majorare a pretului activelor administrate de banca de 210%,
La jumatatea acestui an, volumul creditelor acordate clientilor Pireus Bank a crescut cu 230%, pana la 1,4 mld. de euro, potrivit unui comunicat al bancii. Acest lucru a determinat o majorare a pretului activelor administrate de banca de 210%, fata de aceeasi perioada a anului 2006, atingand suma de 1,75 mld. de euro.Membrii din conducerea bancii au mentionat ca in perioada iunie 2006 - iunie 2007 Piraeus Bank a inregistrat cea mai intensa evolutie inregistrata de banca pe piata din Romania. Presedintele si directorul executiv al Piraeus Bank, Stavros Lekkakos, a declarat ca este important pentru banca sa continue dezvoltarea in acelasi ritm pentru a-si putea atinge obiectivele propuse, adaugand ca "anul acesta va fi unul de consolidare si investitii in infrastructura si forta de munca profesionista".Pe fondul lansarii de produse bancare noi si competitive, dar si datorita dezvoltarii retelei de sucursale Piraeus Bank, segmentul de retail a crescut de 8 ori in ultimele 12 luni, pana la 437 mil. euro. Creditele pentru firmele mici si mijlocii si pentru companiile mari au depasit 776 mil. euro la 30 iunie 2007, inregistrand o crestere de 175% fata de jumatatea anului trecut.Depozitele au inregistrat si ele o crestere cu 109%, pana la 357 de mil. euro.In ceea ce priveste numarul de clienti, la sfarsitul lunii iunie a acestui an, acesta a depasit cifra de 126.000. Totodata, Piraeus Bank a emis anul acesta 24.400 de carduri, dintre care aproximativ 14.900 de debit si 9.500 de credit, in crestere cu 106%.Conducerea Piraeus Bank si-a propus deschiderea a 100 de sucursale, urmand sa fie prezenta in fiecare resedinta de judet, reteaua de sucursale a bancii cuprinzand in momentul de fata 70 de sucursale si agentii si 69 de bancomate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.