Ministerul Economiei si Finantelor a plasat ieri integral o emisiune de titluri de stat cu discount scadente dupa un an, in valoare de 100 mil. lei, la care a acceptat un randament anual maxim egal cu dobanda-cheie a bancii centrale, de 7%. Cererea d
Ministerul Economiei si Finantelor a plasat ieri integral o emisiune de titluri de stat cu discount scadente dupa un an, in valoare de 100 mil. lei, la care a acceptat un randament anual maxim egal cu dobanda-cheie a bancii centrale, de 7%. Cererea de cumparare din partea bancilor a fost de aproape patru ori suma atrasa. La licitatia de ieri au depus oferte de cumparare de titluri de stat 13 dealeri primari: ABN Amro, Alpha Bank, BRD, BCR, BT, Bancpost, Citibank, CEC, HVB Bank, ING Barings, MKB Romexterra Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Ţiriac Bank. La inceputul lunii, ministerul a vandut titluri de stat de 139 de mil. lei, cu scadenta la un an, randamentul mediu platit fiind de 6,83% pe an. MEF a anuntat ca in al treilea trimestru va lansa sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si sase emisiuni de titluri de stat cu discount in valoare totala de 2,6 mld. lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.