Ioan Niculae a vandut ieri, pe piata Deal a Bursei Rasdaq, 30,51% din capitalul Asirom detinut prin compania Interagro, grupului austriac Vienna Insurance. Valoarea tranzactiei a fost de 146 milioane lei (46,79 milioane euro), la un pret in scadere c
Ioan Niculae a vandut ieri, pe piata Deal a Bursei Rasdaq, 30,51% din capitalul Asirom detinut prin compania Interagro, grupului austriac Vienna Insurance. Valoarea tranzactiei a fost de 146 milioane lei (46,79 milioane euro), la un pret in scadere cu 25% fata de luni. "Am semnat contractul prin care am cedat un pachet de 30% din Asirom. Intelegerea cu austriecii de la Vienna Insurance presupune incheierea unui parteneriat, in care acestia nu detin un pachet de control, dar se vor implica in dezvoltarea companiei", a declarat Niculae. "Impreuna cu Vienna Insurance Group, vrem sa facem din Asirom unul dintre cei mai importanti asiguratori din Europa Centrala si de Est", a precizat Ioan Niculae, citat de Mediafax. Actiunile au fost transferate la un pret de 0,75 lei pe unitate, in scadere cu 25% comparativ cu cotatia de luni. El a adaugat ca nu intentioneaza sa vanda alte actiuni Asirom. Niculae este proprietarul Interagro, companie care detinea, anterior tranzactiei, 50% din actiunile Asirom. Ioan Niculae mai controleaza circa 8,3% din Asirom prin intermediul Rafinariei Astra Ploiesti. Titlurile Asirom au atins in sedinta de ieri cresteri de pana la 22%, la 1,22 lei pe unitate, dupa ce luni au inregistrat un avans de 11,73%, la un leu pe actiune, in urma zvonurilor privind o eventuala preluare a companiei de catre Vienna Insurance Group. Valoarea tranzactiilor inregistrate luni pe piata Rasdaq este de aproximativ 578.378 de lei, pretul maxim de transfer fiind de 1,11 lei pe actiune, titlurile Asirom au crescut cu aproximativ 12%. Asirom este al doilea jucator pe piata locala a asigurarilor dupa volumul primelor brute subscrise in 2006, care au insumat 599,98 mil. lei, avand o cota de piata de 10,46%. Vienna Insurance Group din Austria este unul dintre liderii de piata in Europa Centrala si de Est, cu activitati in 20 de state. In Romania, VIG este prezent direct sau indirect, si in actionariatul companiilor Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita si Agras, care detineau cumulat, o cota de piata cumulata de circa 15%. Pentru 2006, grupul austriac a raportat la nivel mondial prime brute subscrise din asigurari generale si de viata de 5,9 mld. euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.