Grupul bulgar de firme Eurohold a investit 12,5 milioane de euro pentru achizitia a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari.
Aceasta achizitie include pe langa achizitia de titluri si cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al As
Grupul bulgar de firme Eurohold a investit 12,5 milioane de euro pentru achizitia a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari.
Aceasta achizitie include pe langa achizitia de titluri si cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.
In urma tranzactiei, care a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Asitrans Asigurari isi va schimba denumirea in Euroins Romania, se arata intr-un comunicat al Asitrans, citat de Mediafax. "Integrarea companiei in structura grupului Eurohold se asteapta a se incheia pana la sfarsitul anului 2007. In luna august, capitalul social al Asitrans Asigurari se va majora si se va alege un nou Consiliu de Administratie, care sa includa si reprezentanti ai Eurohold Bulgaria. Actualul director general al companiei, Bogdan Stan, va continua sa ocupe aceasta pozitie. Investitiile majore se vor concretiza in infrastructura IT si software a companiei, totodata urmand a se infiinta noi unitati teritoriale in Bucuresti si tara", se mai arata in comunicat. "Intre 2007 si 2010, grupul bulgar planuieste sa investeasca circa 30 milioane de euro in asigurari, leasing si servicii financiare in franciza in Romania", se precizeaza in comunicat.
Principale obiective pentru aceasta perioada sunt atingerea unei cote de piata de 3% pentru asigurari generale, 4% pentru leasing de autovehicule noi, iar Euro Finance va deveni un important intermediar financiar pe piata romaneasca de capital, potrivit companiei.
Programul de investitii al Eurohold pentru Romania va include, de asemenea, achizitionarea in Bucuresti a unei cladiri de birouri reprezentative, care va gazdui sediul principal al companiilor de asigurari si de leasing, alaturi de sucursala Euro Finance, brokerul si consultantul financiar al grupului bulgar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.