Atletismul juvenil a dat marea lovitura la Europenele de juniori I de la Hengelo. Panoplia de 9 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint si trei de bronz, demonstreaza ca viitorul acestui sport este asigurat. Performanta obtinuta in Olanda l-a det
Atletismul juvenil a dat marea lovitura la Europenele de juniori I de la Hengelo. Panoplia de 9 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint si trei de bronz, demonstreaza ca viitorul acestui sport este asigurat. Performanta obtinuta in Olanda l-a determinat inclusiv pe presedintele ANS, Octavian Belu, sa-i primeasca, maine, la ora 12.00, la sediul din Vasile Conta pentru a le strange mainile si a-i premia.

Nici cel mai optimist oficial al FR de Atletism nu spera la o asemenea performanta ca aceea obtinuta de sportivii nostri la Campionatele Europene de juniori I, de la Hengelo (Olanda). Desi Mondialele de tineret de la Ostrava, care avusesera loc doar cu o saptamana inainte, demonstrasera ca exista mari sperante, ceea ce s-a intamplat in Olanda a fost un succes incredibil. Nu atat medaliile de aur (Cristina Vasiloiu-1.500 m si 3.000 m, Bianca Perie-aruncarea ciocanului, Mirela Lavric-800 m), cat mai ales cele de argint (Adrian Pop-aruncarea ciocanului si Alexandru Ghinea-3.000 m obstacole) si bronz (Daniela Donisa 1.500 m si 3.000 m si Carmen Bujin-triplusalt) au fost marile surprize ale delegatiei noastre. „Suntem pe un drum a scendent. Deocamdata ma bucur si parca traiesc un vis frumos. Este un mare succes, care ne arata ca putem ramane in elita. Toti medaliatii, dar nu numai, sunt de mare perspectiva si sunt sigur ca vor putea creste foarte mult in viitor“, ne-a declarat presedintele FRA, Sorin Matei.

Performerii din Olanda au intrat deja in cantonament
In ciuda rezultatelor foarte bune, atat sportivii, cat si antrenorii lor au ramas cu picioarele pe pamant.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.