Optimismul romanilor in legatura cu directia in care se indreapta tara stagneaza, dupa aderarea la UE, pe fondul general de nemultumire fata de nivelul veniturilor si activitatea Guvernului, potrivit datelor din Barometrul de Opinie Publica pentru m
Optimismul romanilor in legatura cu directia in care se indreapta tara stagneaza, dupa aderarea la UE, pe fondul general de nemultumire fata de nivelul veniturilor si activitatea Guvernului, potrivit datelor din Barometrul de Opinie Publica pentru mai 2007, dat publicitatii ieri de Fundatia Soros. 48% dintre romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita, in vreme ce 42% cred ca directia este buna, se arata in rezultatele barometrului. Cifrele inregistrare pe parcursul intregului interval octombrie 2004 - mai 2007 se pastreaza in jurul acelorasi valori, astfel ca momentul aderarii la UE nu se reflecta inca la nivelul omului de rand, spun realizatorii sondajului.

Dezamagiti
Potrivit aceluiasi BOP, aproape jumatate - 49% - dintre respondenti se declara „nu prea multumiti“ de felul in care traiesc, 14 % nu sunt „deloc multumiti“, in vreme ce 33% se inscriu in categoria „destul de multumiti“. 3% se considera „foarte multumiti“. La o privire asupra perioadei 1996-2007, reiese ca guvernarea CDR a fost marcata de triplarea ponderii nefericirii sociale, de la 11% la 33%, in guvernarea PSD 2001-2004 ponderea nefericirii sociale scade, in vreme ce dupa 2004 se remarca o crestere cu 7 % a celor moderat nemultumiti fata de ultima guvernare PSD. 46% dintre cei chestionati spun ca viata lor este la fel in 2007 fata de 2006, 25% o vad mai buna, iar 22% mai proasta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.