In zonele centrale si semicentrale ale orasului Valcea, preturile terenurilor au crescut cu peste 100% in primele sase luni din 2007, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Aceasta majorare s-a manifestat pe fondul diminuarii considerabile a of
In zonele centrale si semicentrale ale orasului Valcea, preturile terenurilor au crescut cu peste 100% in primele sase luni din 2007, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Aceasta majorare s-a manifestat pe fondul diminuarii considerabile a ofertei de terenuri din aceste zone, anunta NewsIn, conform declaratiilor facute de reprezentantii companiei imobiliare RealPro.
Conform unui studiu realizat de RealPro, cererea pentru terenuri rezidentiale si comerciale in judetul Valcea a crescut cu circa 20% in prima jumatate a anului. Drept urmare, in zona centrala din Ramnicu Valcea preturile variaza, la ora actuala, intre 900-1.000 euro/mp, iar in zona semi-centrala preturile sunt cuprinse intre 400-600 euro/mp. Cresterea preturilor s-a manifestat si la nivelul zonelor periferice, dar si in localitatile din apropierea orasului Ramnicu Valcea. In aceste zone preturile au crescut cu pana la 30% fata de anul trecut. Asadar, zonele periferice ale orasului au preturi intre 150 - 200 euro/mp, in timp ce in localitatile aflate la o distanta de oras de 1 - 4 km, preturile se situeaza in intervalul 40 - 70 euro/mp. Insa preturile scad pana la 20 - 50 euro/mp in cazul localitatilor situate intre 5 -10 km de Ramnicu Valcea. "Avand in vedere ca terenurile din oras, in special terenurile comerciale, si-au dublat pretul ajungand deja la valori apropiate de pragul de rentabilitate al dezvoltatorilor, in continuare cele mai mari cresteri se vor inregistra la nivelul terenurilor rezidentiale si industriale din apropierea orasului, indiferent ca este vorba despre terenuri intravilane sau extravilane", a declarat reprezentantul RealPro, Sorin Udrea. O crestere a preturilor s-a inregistrat si in statiunile din judetul Valcea. Astfel, in Calimanesti si in Govora preturile terenurilor variaza de la 25 la 100 euro/mp, iar in Olanesti se situeaza intre 50-200 euro/mp.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.