Actiunile Societatii de Investitii Financiare Transilvania vor fi reluate la tranzactionare in sedinta de azi, dupa ce a fost inregistrata in Registrul Actionarilor majorarea capitalului social de la 54,6 milioane lei, pana la 109,21 milioane lei, po
Actiunile Societatii de Investitii Financiare Transilvania vor fi reluate la tranzactionare in sedinta de azi, dupa ce a fost inregistrata in Registrul Actionarilor majorarea capitalului social de la 54,6 milioane lei, pana la 109,21 milioane lei, potrivit anuntului publicat luni la Bursa. Actiunile au fost suspendate saptamana trecuta pentru inregistrarea majorarii de capital, insa transferul actiunilor nou emise este blocat.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotarat blocarea pe o perioada de doua saptamani, incepand cu data de inregistrare la Depozitarul Central, a transferului pachetului de 546 milioane de actiuni, emise cu ocazia majorarii capitalului. Ceea ce inseamna ca noile actiuni SIF 3 nu pot fi tranzactionate timp de doua saptamani, pana in data de 4 august 2007.
SIF Transilvania a intrat luni, 16 iulie, in posesia Certificatului de Inregistrare a Valorilor Mobiliare pentru actiunile noi din cadrul majorarii, emis pe 12 iulie de CNVM.
Intarzierea majorarii capitalului social a survenit pe fondul procesului intentat de Cocor SA, care contesta modul de majorare a capitalului social al SIF 3. Pe data de 2 iulie, instanta a respins cererea Cocor, dand unda verde derularii majorarii de capital.
Actionarii Societatii de Investitii Financiare au renuntat in aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, in favoarea primirii unei actiuni gratuite, in cadrul majorarii capitalului cu 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.
Ultima cotatie a actiunilor SIF Transilvania a fost de 2,76 in sedinta de vineri, 20 iulie, ceea ce da o capitalizare de 1,50 miliarde lei (481,52 milioane euro).
In primele trei luni, SIF Transilvania a fost cea mai profitabila dintre cele cinci SIF, cu un castig de 33,3 milioane de lei, de circa 200 de ori peste rezultatul din primul trimestru din 2006. Activele nete ale SIF Transilvania se ridicau la 1,89 miliarde de lei la 31 martie. Societatea a prevazut pentru acest an un profit net de 45 milioane de lei.
Totodata, SIF Transilvania isi propune un plafon minim pentru investitii de 51,3 milioane de lei, finantate integral din surse proprii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.