Presedintele formatiunii, Theodor Stolojan, a argumentat decizia luata de conducerea partidului, invocand "lipsa de vointa politica si demagogia PSD si PNL in ce priveste votul uninominal", informeaza Mediafax. Potrivit rezolutiei, PLD sprijina proie
Presedintele formatiunii, Theodor Stolojan, a argumentat decizia luata de conducerea partidului, invocand "lipsa de vointa politica si demagogia PSD si PNL in ce priveste votul uninominal", informeaza Mediafax. Potrivit rezolutiei, PLD sprijina proiectul de vot uninominal propus de Asociatia Pro Democratia si condamna atitudinea PSD si PNL, "care a dus la blocarea lucrarilor Comisiei Parlamentare pentru votul uninominal". Solutia gasita de PLD nu i-a entuziasmat pe liderii partidelor parlamentare, cu exceptia PD. Seful PSD, Mircea Geoana i-a replicat lui Stolojan, sustinand ca desi partidul sau nu se impotriveste unui astfel de demers, un referendum pe tema votului uninominal simultan cu alegerile europarlamentare din toamna ar fi neconstitutional. In plus, Geoana l-a acuzat pe seful statului ca doreste referendum acum pentru a sprijini PD la euroalegeri, potrivit Realitatea TV. Nici UDMR nu a reactionat pozitiv la demersul PLD, Marko Bela declarand ca nu recomanda conectarea celor doua evenimente- alegerile pentru PE si referendumul. La randul lor, liberalii au aratat ca exista si alte solutii pentru depasirea blocujului actual pe uninominal. Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai a subliniat ca nu este nevoie de o consultare populara, pentru ca oricum Parlamentul va decide asupra legii ce introduce votul uninominal. Nicolai a indicat drept solutie asumarea raspunderii Guvernului pe aceasta lege. Nici PRM nici PC nu au fost de acord, Bolcas acuzand un joc de imagine in cazul referendumului. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.