Dupa ce mai bine de patru ani Kievul arefuzat dialogul cu Bucurestiul privind canalul Bastroe, in acest an Ucraian se grabeste sa organizeze cat mai multe dezbateri. Ultima dezbatere de acest fel a avut loc la Tulcea, fiind organizata de Ministerul M
Dupa ce mai bine de patru ani Kievul arefuzat dialogul cu Bucurestiul privind canalul Bastroe, in acest an Ucraian se grabeste sa organizeze cat mai multe dezbateri. Ultima dezbatere de acest fel a avut loc la Tulcea, fiind organizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile pe 18 iulie. Implicarea Kievului in dezbateri vine inaintea prezentarii raportului Conventiei Espoo. "O mare parte din afirmatiile facute in timpul dezbaterii publice de catre partea ucraineana sunt neadevarate. Sunt afirmatii care sunt repetate la fiecare reuniune internationala, iar acum ne aflam in etapa in care dupa intalnirea de la Geneva asteptam raportul Conventiei Espoo care va fi primit in septembrie. Sunt convins ca acesta va fi favorabil Romaniei", a precizat guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii din Tulcea, Paul Cononov.
Coordonatorul proiectului Bistroe din partea companiei Delta-Lotman, Bezdolnii Viktor Volodemirovici a declarat pentru Rompres pana la desfasurarea forumului din septembrie se va constitui un grup de lucru romano-ucrainean care va prezenta informatiile referitoare la acest proiect. "Ca sa ajutam publicul roman sa afle adevarul, am propus ca in perioada 7-8 septembrie, jurnalisti romani, ucraineni si din alte state sa participe la un forum media si sa vada ce se intampla pe partea ucraineana", a declarat Bezdolnii Viktor Volodemirovici.
El a reconfirmat faptul ca lucrarile de reamenajare a canalului Bistroe continua si a mentionat ca pentru realizarea acestora s-a avut in vedere in principal diminuarea efectelor de mediu negative asupra partii ucrainene a Deltei Dunarii. Membrii delegatiei ucrainene prezente la dezbaterea publica pe marginea canalului Bistroe, desfasurate, miercuri, la Tulcea, au acuzat partea romana de dezinformare, afirmatiile acestora fiind contrazise de autoritatile romane. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.