Mai multi romi care traiesc in Irlanda, in apropiere de o autostrada, au refuzat ofertele de a se intoarce in Romania, gratuit, pentru ca spera sa primeasca ajutor social, relateaza Irish Independent.
Guvernul Romaniei le-a promis romilor ca vo
Mai multi romi care traiesc in Irlanda, in apropiere de o autostrada, au refuzat ofertele de a se intoarce in Romania, gratuit, pentru ca spera sa primeasca ajutor social, relateaza Irish Independent.
Guvernul Romaniei le-a promis romilor ca vor beneficia de servicii medicale si educationale si ca vor fi cazati gratuit. Oficiali de la Ambasada Romaniei in Dublin au afirmat, miercuri, ca se simt jenati de activitatile romilor, intrucat majoritatea cersesc pe strazile din Dublin.
Totodata, oficiali de la mai multe departamente guvernamentale au discutat cu cei de la ambasada referitor la statutul grupului de romi care campa in zona de iesire Ballymun de pe autostrada M50 si in Old Swords Road.
Oficialii de la ambasada au afirmat ca sunt ingrijorati de afluxul de romi in Irlanda incepand din luna ianuarie, dupa ce Romania a devenit membra a Uniunii Europene.
Majoritatea romilor au venit in Irlanda din alte tari precum Spania sau Franta dupa ce li s-a spus ca vor primi un ajutor social zilnic si cazare g ratuita. Ei nu au primit insa niciun beneficiu de la inceputul acestui an. Romii nu au permis de lucru, nu fac parte din sistemul educational si nu au suficiente mijloace de a se intretine.
Autoritatile irlandeze au descoperit insa ca un barbat a luat 1.400 de euro de la sotia lui prin Western Union, desi aceasta traieste impreuna cu el in Irlanda. “Pot folosi Western Union ca o banca, iar banii pot ramane in sistem fara a fi colectati timp de doi ani”, a explicat o sursa, pentru Irish Independent.
Nu exista nicio dovada care sa demonstreze cum un barbat care pretinde ca este lefter si traieste pe marginea drumului se afla in posesia unei sume atat de mari. “Nu este posibil ca acesti bani sa fi fost castigati prin cersit”, a adaugat aceeasi sursa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.