Episcopul reformat Tőkes László a discutat, in cadrul Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, cu presedintele FIDESZ si fost premier al Ungariei, Orbán Viktor, problema acceptarii sau nu a unui loc pe lista cu care UDMR va participa la alegeri
Episcopul reformat Tőkes László a discutat, in cadrul Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, cu presedintele FIDESZ si fost premier al Ungariei, Orbán Viktor, problema acceptarii sau nu a unui loc pe lista cu care UDMR va participa la alegerile pentru Parlamentul European. Orban l-a asigurat pe Tőkes de sprijinul FIDESZ, daca acesta va candida independent la europarlamentare.

Prezenti la editia a 18-lea a Universitatii de Vara si Tabara Studenteasca de la Bálványos, organizat in statiunea harghiteana Tusnad Bai, episcopul reformat Tőkes László si fostul premier ungar, presedintele FIDESZ, Orbán Viktor, cei doi s-au sfatuit pe tema participarii la alegerile europene. Fostul premier ungar l-a asigurat pe episcopul reformat, de sprijinul FIDESZ, daca va candida ca si independent la europarlamentare.

Recent Tőkes a conditionat colaborarea cu UDMR de realizarea unei liste nationale a minoritatii maghiare pentru alegerile in PE, care sa se substituie listei Uniunii. Episcopul reformat a solicitat UDMR sa elimine, atat de pe lista cat s i din propria conducere, pe acele persoane care sunt cercetate pentru coruptie. Presedintele UDMR, Markó Bela nu si-a onorat invitatia la „tusványos”, ratand astfel posibilitatea purtarii unei dialog cu Tőkes despre participarea la europarlamentare si despre stabilirea unor puncte comune de colaborare pe termen mai lung.

La randul sau, Tőkes i-a reprosat conducerii UDMR, faptul ca acesta a cazut la invoiala cu clasele politice romanesti, pentru obtine unele facilitati personale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.