La Washington eliberarea celor 256 de palestinieni, intre care sase femei, este apreciata drept un sprijin acordat lui Abbas si miscarii Fatah, dar printre detinutii eliberati se numara si 25 de militanti Hamas, precum si Abd El Rahim Maluh, nr. 2 al
La Washington eliberarea celor 256 de palestinieni, intre care sase femei, este apreciata drept un sprijin acordat lui Abbas si miscarii Fatah, dar printre detinutii eliberati se numara si 25 de militanti Hamas, precum si Abd El Rahim Maluh, nr. 2 al Frontului Popular de Eliberare a Palestinei, condamnat pentru participarea la asasinarea, in 2001, a ministrului israelian, generalul Rehavam Zeevi (Gandi). Nu a fost eliberat Marwan Barghuti, fostul conducator al Tanzim-ului din Cisiordania, astazi cel mai popular militant al palestinienilor, ceea ce a provocat multa deziluzie in tabara palestiniana. Inaintea eliberarii celor 256 de palestinieni, majoritatea militanti Fatah, a fost eliberat Nasser Shaer, fost ministru Hamas, in urma unei tranzactii despre care nu s-au publicat amanunte. Eliberarea detinutilor palestinieni a inceput dimineata, cand sase autobuze blindate au iesit pe portile inchisorii Ketziot si s-au indreptat spre Mouqata, la Ramallah. Aici ei au fost primiti sarbatoreste, cu onoruri militare, de presedintele Mahmoud Abbas si de noul guvern palestinian al premierului Salam Fayyed. Festivitatea a continuat cu o procesiune la mormantul lui Yasser Arafat, conducatorul istoric al revolutiei palestiniene. In inchisorile israeliene se mai afla circa 11.000 de palestinieni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.