Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil, prin contractarea de credite si prin vanzarea de titluri. Aceasta va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatii privind preluare
Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil, prin contractarea de credite si prin vanzarea de titluri. Aceasta va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatii privind preluarea pachetului de 25% din actiuni, in unele conditii, luand in calcul performantele financiare ale retailerului in 2007 si 2008. "Pentru orice tranzactie de acest gen, managementul este foarte important. In cazul de fata, actualul management va fi mentinut", a declarat directorul financiar Domo, Alexandru Mnohoghitnei. Referitor la planurile de viitor ale fondului britanic cu reteaua Domo, directorul financiar al retelei a afirmat ca acestea nu sunt definitivate, toate optiunile "urmand sa ramana deschise". "Dupa investitiile recente la Technomarket si Technomobile, finalizarea achizitiei Domo ne va consolida pozitia pe piata retailului de produse electronice din regiune Balcanica, aflata in crestere rapida", a declarat, Petri Karjalainen, managing partner la Equest Partners Limited, consilierul de investitii al EIB. Equest Investments Balkans (EIB), companie listata pe piata AIM, a Bursei din Londra, si la Bursa Irlandeza, este unul din cele mai importante fonduri de investitii pentru Europa de Sud-Est, concentrandu-se asupra unor sectoare precum retailul, serviciile financiare, dezvoltarea imobiliara si infrastructura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.