Aur brazilian
Romania, reprezentata de pictorul Zamfir Dumitrescu, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR), a obtinut medalia de aur la cea de-a treia editie a Salonului Oficial de Arta desfasurat in Caraguatatuba, Br
Aur brazilian
Romania, reprezentata de pictorul Zamfir Dumitrescu, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR), a obtinut medalia de aur la cea de-a treia editie a Salonului Oficial de Arta desfasurat in Caraguatatuba, Brazilia. Inscrierile pentru sectiunile pictura, sculptura, desen si gravura au avut loc in perioada 1-14 noiembrie 2005. Cei 109 finalisti, pictori, sculptori si graficieni, din Brazilia, Canada, Germania, Statele Unite ale Americii si Romania, au fost selectati pe baza fotografiilor a trei lucrari de arta realizate dupa anul 2002. Dupa vizionarea lucrarilor celor 73 de pictori selectionati, juriul de specialitate i-a acordat medalia de aur pentru pictura lui Zamfir Dumitrescu. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc duminica seara, la Teatrul Mariu Covas. (Mediafax)
A costat mai putin
Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), H.-R. Patapievici, a declarat ieri ca programul "Romania in Advent, Romania in asteptare", ciclu de concerte (21 la numar) performate in biserici din tari care fac parte din Uniunea Europeana, a fost incununat de succes. ZIUA a informat despre faptul ca Guvernul a aprobat o finantare substantiala pentru acest program, de circa 888.000 RON, adica 240.000 euro, abia la sfarsitul lunii decembrie 2005, adica dupa ce seria concertelor se incheiase! Aflam acum ca n-a mai fost timp pentru preluarea sumei inaintea incheierii anului fiscal, drept care cheltuielile au ramas asa cum fusesera facute: din bugetul ICR. Dar presedintele ICR declara ca, de fapt, se cheltuisera... doar 465.000 lei, adica 126.000 euro! Ramane de clarificat de ce decontul transmis de ICR la Guvern fusese "umflat"? Si ce s-ar fi intamplat daca Guvernul vira suma solicitata si aprobata, dar neacoperita de facturi?! (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.