Primul dintre cele trei busturi care o reprezinta pe fosta atleta Maria Cioncan, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, va fi dezvelit la Hunedoara, maine, in prezenta oficialitatilor locale si a numeroase personalitati din lumea sport
Primul dintre cele trei busturi care o reprezinta pe fosta atleta Maria Cioncan, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, va fi dezvelit la Hunedoara, maine, in prezenta oficialitatilor locale si a numeroase personalitati din lumea sportului. Cele trei statui au fost realizate din fibra de sticla imbibata cu rasini speciale care imita foarte bine lucrarile in bronz.

Bustul Mariei Cioncan, in triplu exemplar, care va fi amplasat in municipiile Hunedoara, Cluj-Napoca si comuna natala a sportivei Maieru (Bistrita-Nasaud), a fost facut de artistul plastic craiovean Gheorghita Rodion la initiativa fostului antrenor al sportivei, Stefan Beregszaszy. Acesta apreciaza ca bustul reda trasaturile chipului sportivei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.