Astfel, intalnirea de lucru cu tema "Analiza cauzelor ce genereaza si favorizeaza producerea accidentelor rutiere pe autostrada" a fost determinata de evenimentele soldate cu victime omenesti produse in ultima perioada pe drumurile publice. Analiza v
Astfel, intalnirea de lucru cu tema "Analiza cauzelor ce genereaza si favorizeaza producerea accidentelor rutiere pe autostrada" a fost determinata de evenimentele soldate cu victime omenesti produse in ultima perioada pe drumurile publice. Analiza va fi efectuata "din perspectiva instrumentului normativ utilizat de procurori in solutionarea cauzelor penale avand ca obiect infractiunile savarsite in legatura cu autostrazile". Totodata, Ministerul Public are atributia si obligatia legala de a analiza cauzele ce genereaza si favorizeaza infractionalitatea in vederea adoptarii unor masuri de prevenire.
Scopul intalnirii de lucru este de a analiza daca actuala legislatie reglementeaza explicit protectia urmatoarelor categorii de bunuri: sisteme de siguranta, cabluri, linii, instalatii de semnalizare, panouri de protectie, semnalizatoare antiorbire si alte componente prin insusirea carora se pune in pericol siguranta traficului rutier pe autostrazi. In vederea adoptarii unor masuri concrete, se va analiza necesitatea elaborarii unui proiect de modificare a dispozitiilor Codului penal prin introducerea unui text de lege care sa incrimineze (pe langa insusirea pe nedrept a urmatoarelor categorii de bunuri: componente, sisteme de siguranta, cabluri, linii, instalatii de semnalizare, panouri, garduri etc, montate pe autostrazi si distrugerea acestor sisteme de siguranta rutiera), pericolul grav si iminent al acestei categorii de infractiuni. Potrivit Mediafax, modificarile se vor axa, cu precadere, pe scoaterea in evidenta a pericolului social, indiferent de dimensiunile prejudiciului creat. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.