Trustul de presa Media On a lansat, ieri, saptamanalul Euro Lider, prima publicatie romaneasca dedicata exclusiv promovarii liderilor romani in context european si a liderilor europeni in raporturile cu Romania. Publicatia prezinta povestile de succe
Trustul de presa Media On a lansat, ieri, saptamanalul Euro Lider, prima publicatie romaneasca dedicata exclusiv promovarii liderilor romani in context european si a liderilor europeni in raporturile cu Romania. Publicatia prezinta povestile de succes ale liderilor romani care, prin actiunile si atitudinea lor, contribuie la modernizarea si europenizarea societatii romanesti. De asemenea, Euro Lider propune cele mai interesante topuri in care sunt implicati liderii romani, indiferent de domeniul in care s-au consacrat: politica, economie, cultura, stiinta, mass-media. "Euro Lider reprezinta un concept si o abordare unica pe piata media romaneasca, fiind, in acelasi timp, o sursa credibila de informare si un sustinator permanent al integrarii societatii romanesti pe parcursul celor 622 de zile ramase pana la momentul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana", a declarat Dan Apostol, director de proiect Euro Lider. (A.G.C.)
Datoriile raman la Rafo
Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea de respingere a Ordonantei adoptata de Cabinetul Nastase la sfarsitul anului trecut, potrivit careia datoriile catre stat ale Rafo si Carom, ambele din Onesti urmau sa fie preluate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Datoriile care urmau sa fie preluate de stat se ridicau la 16.000 de miliarde de lei. In decembrie, noul Guvern a suspendat pentru 90 de zile Ordonanta Rafo. Recent, AGA de la Rafo a aprobat, insa, conversia in actiuni a unor datorii catre stat in valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari. In urma acestei decizii statul ar putea deveni principalul actionar al rafinariei, cu 40% din capitalul social. Atat AVAS cat si Ministerul Finantelor, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, au anuntat ca vor ataca in justitie aceasta decizie. Potrivit ANAF, pentru Rafo si-a exprimat interesul, pana acum, o firma elvetiana, Alfa Oil, care se pare ca este detinuta de investitori rusi. In prezent, actionarul majoritar al Rafo este compania Balkan Petroleum, inregistrata in Marea Britanie, care detine 99% din capital. (A.G.C.)
Macromedia trece la Adobe
Compania Adobe Systems a anuntat, ieri, ca a ajuns la un acord de preluare a firmei Macromedia pentru aproximativ 3,4 miliarde de dolari, sub forma de actiuni, in incercarea de a-si extinde activitatea pe piata de software, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Adobe, cunoscuta pentru programul Acrobat Web, a mentionat ca intelegerea va oferi firmei posibilitatea sa ofere clientilor o gama mai larga de aplicatii, inclusiv audio si video. Conform acordului, actionarii Macromedia vor primi 0,69 actiuni ale Adobe pentru o actiune detinuta. Astfel, proprietarii titlurilor Macromedia vor primi 41,86 dolari la pretul de inchidere de vineri a actiunilor Adobe pe Nasdaq, de 60,66 dolari. Pretul acordat pentru fiecare actiune Macromedia este cu 25% mai ridicat fata de cotatia de vineri tot de pe Nasdaq, de 33,45 dolari. Directorul executiv al Adobe, Bruce Chizen isi va pastra functia, iar Stephen Elop, de la Macromedia, va deveni presedinte al operatiunilor globale. Adobe a mai anuntat ca profitul si veniturile pentru al doilea trimestru se vor situa la nivelul maxim estimat. Oficialii au mai declarat ca firma va initia, dupa ce intelegerea va fi perfectata, un program de rascumparare de actiuni, in valoare de 1 miliard de dolari. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.