Electrolux, al doilea producator de electrocasnice la nivel mondial, a raportat vanzari nete de 5,53 miliarde euro si venituri de 112,4 milioane euro in primul semestru al anului, relateaza NewsIn.
Profitul operational al grupului Electrolux a crescut cu 9% in al doilea trimestru fata de anul 2006 si cu 16% in primul semestru, comparativ cu anul precedent.
"In America de Nord am reusit sa ne imbunatatim cota de piata si sa ne marim profitul (...) Sunt totusi dezamagit de rezultatele inregistrate in Europa, determinate de doi factori principali: intarzierea neprevazuta a lansarii noilor produse si costurile mai mari ale materiilor prime", a declarat presedintele si directorul executiv Electrolux, Hans Straberg.
El a adaugat ca Electrolux trece momentan "prin cea mai vasta lansare de produse din istoria companiei" si ca noile produse vor fi introduse in 30 de tari europene. In Marea Britanie, una din cele mai importante piete ale Electrolux, compania va inlocui 40% din gama de produse.
Grupul Electrolux are mai mult de 40 milioane de produse vandute in 150 de tari anual. Electrolux este producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere, iar printre brandurile sale se numara AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire.
Electrolux Romania a raportat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 115 milioane lei (32,6 milioane euro), in scadere cu 3% comparativ cu anul precedent. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 498 milioane lei (141 milioane euro), in scadere cu 7% fata de anul precedent. Principalii concurenti ai Electrolux in Romania sunt Indesit Company, Arctic, Whirlpool si Bosch Siemens.