Firmele italiene de asigurari Cattolica, Reale Mutua si Fondiaria-SAI intentioneaza sa intre pe piata romaneasca de profil prin preluarea unor companii de asigurari, a declarat ieri presedintele Camerei Italiene de Comert in Romania, Guglielmo Frinzi
Firmele italiene de asigurari Cattolica, Reale Mutua si Fondiaria-SAI intentioneaza sa intre pe piata romaneasca de profil prin preluarea unor companii de asigurari, a declarat ieri presedintele Camerei Italiene de Comert in Romania, Guglielmo Frinzi.
Fondiaria - SAI este cea mai mare firma de asigurari din Italia, dupa Generali, a afirmat Frinzi. Conform acestuia, "companiile vin sa cumpere in Romania si ar putea fi interesate de firme precum Asirom si Asiban". El a condus filiala romaneasca a grupului de asigurari italian Generali si, ulterior, firma Astra, pana in luna mai a anului trecut. Cattolica este controlata in proportie de 81% de investitori retail, diferenta de actiuni revenind unor investitori institutionali. Persoanele fizice pot detine cel mult 0,5% din titluri, iar cele juridice au participatia limitata la 2,5%. Grupul controleaza mai multe companii de asigurari din Italia si are, pe langa asigurari generale si de viata, activitati de brokeraj, finantare si imobiliare. Compania a subscris in 2006 prime de circa 4,5 miliarde de euro, conform standardelor internationale de contabilitate.
Reale Mutua, fondata la Torino, include firme de asigurari din Italia si din Spania si a subscris in 2006 prime de peste trei miliarde de euro. Grupul cuprinde banca Intesa Sanpaolo, prezenta deja pe piata romaneasca.
Grupul Fondiaria cuprinde circa 100 de firme, inclusiv din domeniul bancar, principalul actionar fiind Premafin Finanziaria, impreuna cu firmele asociate, cu 46,92%. Primele subscrise sunt de circa 9,5 miliarde de euro anual. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) estimeaza ca piata asigurarilor generale si de viata din Romania va creste in 2007 cu aproximativ 40%, la aproape opt miliarde de lei, comparativ cu 5,73 miliarde de lei in urma cu un an.
Cea mai mare companie in functie de volumul de prime brute subscrise este Allianz Tiriac, cu o cota de piata de 19,5%, urmata de Asirom, cu 10,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.