Dinamo a pierdut duminica seara primul amical din stagiul de pregatire din Austria, scor 1-2 cu Sparta Praga. Golul dinamovistilor a fost marcat de Cl. Niculescu, in minutul 40, iar pentru Slavia au inscris Limbersky (55) si Rezek (61). Antrenorul Mi
Dinamo a pierdut duminica seara primul amical din stagiul de pregatire din Austria, scor 1-2 cu Sparta Praga. Golul dinamovistilor a fost marcat de Cl. Niculescu, in minutul 40, iar pentru Slavia au inscris Limbersky (55) si Rezek (61). Antrenorul Mircea Rednic i-a trimis in teren pe Lobont (63 Romanovs) - Blay (70 Stoican), Moti (74 Val. Nastase), St. Radu, Pulhac (70 Musat) - Margaritescu (46 Ropotan) - Zicu (60 C. Munteanu), Fernandes (46 Ad. Cristea), Fl. Bratu (76 L. Ganea) - Danciulescu (63 Oprita), Cl. Niculescu (63 Chiacu). Pana la partida cu Sparta, Dinamo inregistrase patru victorii, 5-1 cu Otelul, 3-0 cu Burghausen, 3-1 cu Eintracht Frankfurt si 3-1 cu Motherwell, si un egal, 3-3 cu Unirea Urziceni.
"Nu e o tragedie, am pierdut un meci amical! Am avut si lucruri bune, am avut meciul in mana, dar in repriza a doua am intrat in jocul lor, cu pase lungi, fara a mai construi, si le-am dat posibilitatea sa vina peste noi. Nu trebuie sa facem o tragedie din aceasta infrangere, chiar a venit bine, pentru ca daca am fi castigat si jocul acesta eram considerati de nu stiu cate karate, stele, planete sau mai stiu eu ce", a spus Rednic pentru "News In". Antrenorul lui Dinamo s-a declarat suparat de faptul ca elevii sai au primit din nou un gol din faza fixa: "Ei se joaca, dar le-am spus ca cine nu isi respecta sarcinile de joc, plateste. Asa cum primesc prime cand castiga sau joaca bine, asa trebuie sa si plateasca atunci cand gresesc. O echipa profesionista nu poate primi gol din faza fixa. Daca aveam in fata o echipa cu superjucatori, care sa te domine, intelegeam. Dar, nu a fost cazul!". Rednic a anuntat ca acesta a fost ultimul meci in care a rulat tot lotul. "De acum o sa joc cu prima echipa, pe care o voi folosi in meciul din Supercupa. Dar asta nu inseamna ca cei care vor intra vor ramane titulari". In ultima saptamana a cantonamentului din Austria, Dinamo va mai disputa patru amicale: astazi cu Flachau, maine cu Budejovice in cadrul turneului de la Zell-am-See, joi cu Bischofshofen, iar vineri, in finala mare sau mica a turneului de la Zell-am-See, cu Besiktas sau Duisburg. Altfel, intrebat daca nu se teme ca jucatorii sai sa fie afectati de faptul ca sunt transferati in continuare fotbalisti, desi are la dispozitie un lot foarte numeros, Rednic a replicat: "Ei trebuie sa isi vada de treaba lor, sa nu ii intereseze ca vine unul sau altul. Inseamna ca antrenorul a decis ca pe postul respectiv e nevoie de o dublura. E raspunderea mea!". La randul sau, Cristi Borcea, directorul general al lui Dinamo, a declarat pentru "News In" ca nu este suparat pe elevii lui Rednic, chiar daca acestia il obisnuisera doar cu succesele. "Am condus cu 1-0, am avut multe ocazii, pacat ca nu am castigat. Chiar daca e un meci amical, eu vreau sa castigam tot. E foarte bine ca s-a rulat tot lotul, dar Rednic e cel care trebuie sa vada unde sunt greselile. Nu sunt suparat, dar ma obisnuisem cu victoriile", a spus Borcea, care i-a incurajat si pe jucatori dupa meci: "Baieti, e doar un amical! Nu e nici o tragedie!". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.