La cea de-a doua editie a Festivalului Producatorilor de Film Independenti (IPIFF), care s-a desfasurat la Mamaia, Premiul de Excelenta, un autoturism Logan, i-a fost acordat duminica seara lui Cristian Mungiu pentru filmul „4 luni, 3 saptaman
La cea de-a doua editie a Festivalului Producatorilor de Film Independenti (IPIFF), care s-a desfasurat la Mamaia, Premiul de Excelenta, un autoturism Logan, i-a fost acordat duminica seara lui Cristian Mungiu pentru filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile“. Premiat cu Palme D'Or, anul acesta, la Cannes, filmul lui Mungiu este, in opinia lui Cristian Zgabercea, organizatorul festivalului, „mai important pentru mediatizarea Romaniei decat Capitala Europeana de la Sibiu“. „Trofeul Marii Negre“ si „Marele premiu pentru lungmetraj“ al festivalului au fost impartite de doua filme, „Sarajevo, dragostea mea“ si „Recviem“. „Premiul Mamaia“ al criticilor de film a fost acordat peliculei „California dreamin' (nesfarsit)“ de Cristian Nemescu, singurul lungmetraj romanesc din competitia IPIFF, premiat si la Cannes 2007 cu trofeul sectiunii „Un Certain Regard“, dar si filmului suedez „Voi, cei vii“ (2006), scenariul si regia Roy Andersson.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.