Furnizorii de date financiare de la Bursa din Viena vor primi si datele Bursei de Valori Bucuresti prin lansarea unui sistem comun de diseminare de informatii. Transmiterea datelor se face in timp real, prin intermediul liniilor de date existente, ia
Furnizorii de date financiare de la Bursa din Viena vor primi si datele Bursei de Valori Bucuresti prin lansarea unui sistem comun de diseminare de informatii. Transmiterea datelor se face in timp real, prin intermediul liniilor de date existente, iar pentru aceasta intermediere Bursa vieneza nu percepe tarife suplimentare.
"Proiectul prin care Bursa din Viena va da acces clientilor sai la informatiile Bursei de Valori Bucuresti va spori vizibilitatea BVB, va mari numarul investitorilor si va crea posibilitatea in perspectiva de reducere a comisioanelor", a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB.
"Acordul pentru vanzarea de date cu BVB consolideaza pozitia Bursei din Viena pe piata financiara din Europa de Sud-Est, in calitate de furnizor de date", a declarat Michael Buhl, CEO al Bursei din Viena. Bursa vieneza si-a extins in ultimii ani activitatea de vanzare de date. Datele sunt afisate pe 20.000 de ecrane de tranzactionare din intreaga lume, dintre care 36% in Marea Britanie, 24% in Statele Unite, 10% in Germania. Austria reprezinta un procent de 6%.
Bursa din Viena calculeaza si publica, din martie 2005, indicele comun ROT-X la Bursa de Valori Bucuresti. In toamna anului 2006, acordul de colaborare pe indici bursieri a fost extins si include activitati de marketing si distributie pentru indicii BET, BET-C si BET-FI ai BVB. In vara anului 2006, Bursa din Viena a acordat consultanta pentru BVB in realizarea pietei futures la Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.