Consortiul condus de RBS a lansat o noua oferta pentru banca olandeza ABN Amro, informeaza Financial Times. Schimbarea ofertei consta in majorarea sumei ce va urma sa fie platita in numerar, aceasta ajungand la 93% din totalul ofertei de achizitie es
Consortiul condus de RBS a lansat o noua oferta pentru banca olandeza ABN Amro, informeaza Financial Times. Schimbarea ofertei consta in majorarea sumei ce va urma sa fie platita in numerar, aceasta ajungand la 93% din totalul ofertei de achizitie estimate la 71,1 mld. de euro. Valoarea ofertei depaseste propunerea inaintata de banca britanica Barclays, aflata si ea in licitatia pentru ABN Amro.
Reprezentantii consortiului, care mai include banca spaniola Santander si grupul financiar belgiano - olandez Fortis, au declarat ca oferta reprezinta cea mai buna alternativa pentru cei de la ABN Amro, ea fiind cu 13,7% mai mare decat cea emisa de Barclays. ''Este financiar mai mare decat oferta lor (Barclays)'', afirma directorul executiv al RBS, Fred Goodwin.
Barclays are termen pana pe data de 23 iulie, in cazul in care doreste majorarea ofertei. "Ma astept la neprevazut", afirma Goodwin in legatura cu aparitia unei noi oferte din partea bancii englezesti.
RBS a trebuit sa isi schimbe oferta originala, aceasta incluzand o clauza prin care conditiona banca olandeza sa nu vanda Banca LaSalle. Revizuirea propunerii survine dupa ce o instanta olandeza a decis saptamana trecuta ca ABN Amro poate vinde divizia americana La Salle catre Bank of America pentru 21 mld. de dolari. Dupa publicarea informatiilor conform carora in cazul achizitiei ABN Amro RBS va obtine fondurile rezultate din vanzarea diviziei americane, titlurile consortiului britanic au scazut cu 0.7%, actiunile Fortis s-au depreciat cu 1%, iar titlurile Santander au urcat cu 0.07%.
Potrivit Financial Times, Fred Goodwin afirma ca RBS nu a luat in calcul retragerea din licitatia pentru preluarea ABN Amro, in ciuda vanzarii principalului activ vizat de banca, LaSalle.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.