Brazilia a castigat duminica noapte Copa America, dupa 3-0 in finala de la Maracaibo cu rivala de-o viata, Argentina. Nu a fost vreun spectacol deodebit, in ciuda numelor "grele" din teren, mai ales in tabara argentiniana, iar la final echipa lui Car
Brazilia a castigat duminica noapte Copa America, dupa 3-0 in finala de la Maracaibo cu rivala de-o viata, Argentina. Nu a fost vreun spectacol deodebit, in ciuda numelor "grele" din teren, mai ales in tabara argentiniana, iar la final echipa lui Carlos Dunga a celebrat cel de-al optulea trofeu din istorie. Julio Baptista a deschis scorul chiar in minutul 4, dupa o centrare a lui Elano, la care capitanul Ayala a fost depasit, apoi acelasi fundas argentinian a "comis-o" din nou putin inainte de pauza, marcandu-si in propria poarta, iar Daniel Alves a inchis tabela cu un sut frumos. Presa internationala a notat ca a fost o victorie a "muschilor" Braziliei, care au lasat la o parte driblingurile sclipitoare ale lui Robinho, iar Dunga le-a cerut fotbalistilor sai ca prima grija se fie anihilarea "artistilor" Messi, Riquelme si Tevez, ceea ce fundasii sai au facut. La final, antrenorul argentinian Alfio Basile, castigator in 1991 si 1993 a Copei America, a contabilizat prima sa infrangere in cele 19 jocuri sustinute in aceasta competitie. Argentina a plecat pentru a doua oara favorita in fata Braziliei, dupa 2004, de aceasta data selectionata "auriverde" jucand fara Ronaldinho si Kaka, neconvocati, si tot a pierdut. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.