Firma romaneasca de consultanta in domeniul mediului Agraro Consult din Bucuresti a fost preluata de compania engleza de servicii si management al proiectelor AMEC, pentru 125.000 de euro in numerar, de la sase investitori persoane fizice.
AMEC furnizeaza servicii de asistenta, inclusiv studii de impact asupra mediului, pentru proiecte diverse, de la infrastructura rutiera, retele electrice, platforme de petrol si gaze, pana la proiecte de arhitectura pentru sectorul medical si farmaceutic.
Compania detine circa 3.000 de angajati si o retea formata din peste 100 de locatii, majoritatea in Statele Unite si Canada, dar si in Marea Britanie, Europa continentala si alte regiuni.
Achizitia va consolida pozitia AMEC pe piata serviciilor in domeniul mediului, atat in Romania, cat si in Europa de Est, se arata intr-un comunicat al companiei.
Tranzactia face parte din strategia AMEC de extindere a operatiunilor sale de baza prin achizitii care contribuie la completarea capacitatilor, precum si prin extindere geografica, pe piete unde compania apreciaza ca exista oportunitati bune de dezvoltare.
Agraro ofera servicii de evaluari in domeniul mediului, investigatii, planificare si monitorizare pentru clienti din sectorul public si cel privat. Compania romaneasca are experienta in special in colaborarea cu clienti din minerit, precum si din sectorul petrolului si gazelor.
Agraro se alatura in urma tranzactiei activitatilor AMEC din domeniul mediului desfasurate in Europa prin birourile detinute in Frankfurt, Munchen, Berlin, Kaiserslautern, Milano, Rotterdam si Sevilla. (Mediafax)