Plajele, beach-barurile si bazele nautice de agrement de pe litoral functioneaza in deplina ilegalitate, respectiv fara certificate de autorizare turistica, arata un raport al Departamentului de Turism. Daca s-ar aplica scrupulos legea, tot litoralu
Plajele, beach-barurile si bazele nautice de agrement de pe litoral functioneaza in deplina ilegalitate, respectiv fara certificate de autorizare turistica, arata un raport al Departamentului de Turism. Daca s-ar aplica scrupulos legea, tot litoralul romanesc ar trebui inchis. Intrucat acest lucru nu e posibil in plin sezon turistic, autoritatilor nu le ramane decat sa aplice amenzi si sa dea avertismente concesionarilor plajelor. Eficienta amenzilor e mai mult decat discutabila, avand in vedere ca din 2002 si pana acum, nici o amenda aplicata vreunui operator de pe litoral nu a ajuns sa fie platita, arata raportul citat.

In acest moment, intreaga activitate care se desfasoara pe Litoralul romånesc al Marii Negre este ilegala, reiese dintr-un raport intocmit de echipele de control ale Departamentului Turism din cadrul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. „Mai mult, anul acesta, nici unul dintre primarii statiunilor de la malul Marii Negre, cu exceptia municipiului Constanta, nu a demarat actiunile anuale de dezinsectie”, ne-a declarat secretarul de stat p entru turism, Lucia Morariu. Potrivit documentului citat, nu numai plajele si constructiile de pe ele, dar si bazele nautice de agrement functioneaza in deplina ilegalitate. Autoritatile spun ca sunt cu måinile legate, pentru ca, daca ar fi sa aplice legea, tot litoralul romånesc ar trebui inchis. Ca sa nu inchida afacerile in plin sezon turistic, lucru din care ar fi pierdut deopotriva si turistii, autoritatilor nu le ramåne altceva decåt sa aplice amenzi si sa dea avertismente concesionarilor plajelor.

Eficienta acestor amenzi este mai mult decat discutabila, avand in vedere ca din 2002 si pana in prezent, nici o amenda aplicata vreunui operator de pe litoral nu a ajuns sa fie platita, arata raportul citat. Operatorii au folosit tot felul de tertipuri judiciare pentru a evita sa achite amenzile.
Secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu, ne-a declarat ca in acest an nu a fost emisa nici o autorizatie turistica pentru operatorii de plaja. „In perioada 20-25 iunie, echipele de control ale Departamentului Turism au efectuat un control la operatorii economici care au inchiriat plaje si i-au sanctionat cu avertisment de intrare in legalitate in termen de sapte zile.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.