Deprecierea considerabila a monedei americane de saptamana trecuta, paritatea urcand pana la 1,3813 dolari/euro, nu a grabit, in aceeasi masura o crestere a pretului unciei de aur. Cea mai importanta crestere a pretului unciei a avut loc joia trecuta
Deprecierea considerabila a monedei americane de saptamana trecuta, paritatea urcand pana la 1,3813 dolari/euro, nu a grabit, in aceeasi masura o crestere a pretului unciei de aur. Cea mai importanta crestere a pretului unciei a avut loc joia trecuta, cand cotatia la vedere (spot) a aurului a urcat la New York la 669,05 dolari, in crestere cu 1% fata de sedinta precedenta. Vinerea trecuta la Londra, uncia a fost cotata la cele doua fixinguri, la 667,50 dolari, respectiv 666,50 dolari, dupa ce in piata a fost atins un maxim de 668,25 dolari, in timp ce pe Comex, divizie a New York Mercantile Exchange, pretul de cotare pentru livrarea in august a fost de 667,30 dolari, mai sus cu 1,9% fata de inceputul saptamanii.
Analistii pun cresterea cotatiei aurului atat pe seama slabirii raportului euro/dolar, generata de ingrijorarile create de evolutia pietei americane a creditelor ipotecare, dar si a evolutiei preturilor la titei, care ar putea alimenta inflatia la nivel mondial avand in vedere ca se anticipeaza o crestere a barilului la peste 80 de dolari. De asemenea, investitorii par a avea in vedere mentinerea tensiunilor politice in Orientul Mijlociu, ceea ce mentine tendinta crescatoare pentru metalul galben. O nota interesanta apare in prezent in comentariile analistilor pietei, care nu mai leaga aurul de dolar, ci de euro, avand in vedere ca de la inceputul anului metalul galben a crescut cu 4,8%, iar moneda unica cu 4,5%.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.