Fondul pentru pamant agrar ELANA a inregistrat rezultate record la sfarsitul lunii iunie, marcand 53,91% rentabilitatea actiunilor sale, de la inceputul anului, si a iesit pe prima pozitie din punctul de vedere al investitiilor la Bursa de Valori Bu
Fondul pentru pamant agrar ELANA a inregistrat rezultate record la sfarsitul lunii iunie, marcand 53,91% rentabilitatea actiunilor sale, de la inceputul anului, si a iesit pe prima pozitie din punctul de vedere al investitiilor la Bursa de Valori Bulgara. Actiunile fondului au crescut cu 17,26 procente in luna iunie, iar capitalizarea de piata a depasit suma de 100 milioane de leva (peste 50 milioane euro), ridicandu-se la data de 5 iulie la valoarea de 117.640.293 leva.
ELANA a investit aproximativ 60 milioane de leva din capital in cei 192.800 decari de pamant detinut in raioanele Nord-Vest - 23%, Nord-Central - 39 %, Nord-Est - 20%, Sud - 18%. La sfarsitul lunii iunie, compania detinea 27.000 de imobile. Pamantul agrar din Bulgaria este impartit in 10 categorii.
Cele mai fertile sunt in primele 5 categorii, unde compania are cea mai mare parte din terenurile detinute. ELANA Fond pentru pamant agrar este primul fond de investitii in pamant agrar din Bulgaria, dar si cel mai mare proprietar privat de pamant din tara.
De asemenea, se numara printre cei sapte fondatori ai Asociatiei Bulgare a Proprietarilor de Terenuri Agrare, infiintata de curand. Societatea a fost infiintata in iunie 2005. In prezent, administreaza active de peste 80 milioane leva si are peste 800 de actionari, dintre care 30 sunt investitori institutionali, precum QVT, Alliance, Morgan Stanley & Co.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.