Piata echipamentelor de birotica din Romania a atins in prima jumatate a anului valoarea de 50 de milioane de dolari, in crestere cu 21,4% fata de perioada similara din 2006, iar volumul s-a majorat cu 42,6%, la circa 200.000 de unitati, potrivit est
Piata echipamentelor de birotica din Romania a atins in prima jumatate a anului valoarea de 50 de milioane de dolari, in crestere cu 21,4% fata de perioada similara din 2006, iar volumul s-a majorat cu 42,6%, la circa 200.000 de unitati, potrivit estimarilor International Data Corporation. Principalii trei concurenti de pe acest segment au fost HP, Canon si Lexmark, care au acoperit 88% din volumul de vanzari si 58,6% din valoare. Cea mai mare crestere a vanzarilor, respectiv 57,6%, a fost inregistrata de echipamentele multifunctionale, acest segment reprezentand aproape jumatate din totalul vanzarilor de echipamente hardcopy (n.r. - piata echipamentelor care permit stocarea informatiilor pe suport fizic, cum ar fi hartia), depasind pentru prima oara nivelul consemnat de categoria de imprimante. Totusi, si imprimantele au inregistrat o crestere importanta, de aproape 37% fata de primele sase luni ale anului trecut. Vanzarile de copiatoare au crescut cu 25%, insa acestea acopera doar 0,3% din intreaga piata hardcopy.
Din punct de vedere al tehnologiei, imprimantele cu jet de cerneala reprezinta 71% din totalul vanzarilor, iar vanzarile de imprimante laser monocrome au crescut cu aproape 28% si au ocupat 26,4% din piata, ca volum. Imprimantele laser color au inregistrat o crestere de 40% a vanzarilor fata de prima jumatate a anului 2006, insa nu au depasit 2% din totalul vanzarilor.
La nivelul anului trecut, conform IDC, segmentul hardcopy a crescut cu 11,72%, la 139 milioane de dolari, iar vanzarile s-au ridicat la 455.000 de unitati.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.