Iliescu si-a inceput cariera "democratica" blamand "huliganii" din Piata Universitatii. Problema nu era ca Iliescu blama anticomunistii si antifesenistii, ci aceea ca dupa aceasta performanta antidemocratica el a fost adus la putere democratic de 85%
Iliescu si-a inceput cariera "democratica" blamand "huliganii" din Piata Universitatii. Problema nu era ca Iliescu blama anticomunistii si antifesenistii, ci aceea ca dupa aceasta performanta antidemocratica el a fost adus la putere democratic de 85% dintre cetatenii cu drept de vot. Tirania majoritatii care s-a instaurat atunci a avut preturi incalculabile pentru dezvoltarea postcomunista a Romaniei. Viclenia istoriei este ca partidul lui Iliescu moare promovand la varful sau huliganismul autentic, marca Rahova & Ferentari. PSD s-a manelizat.
Vrand sa ramana popular cu orice pret, PSD s-a vulgarizat si manelizat. Iar figurile "fine", pseudoaristocratii stangii, au intrat in cardasie cu stanga de mahala. Pute! Stanga cu demnitatea inspirata din "almanahe" si-a pus in minte sa-i dea in gat pe singurii pesedisti cu demnitate politica - "grupul de la Cluj." Dar daca oamenii stangii de mahala decimeaza elita stangii, atunci chiar ca Basescu o sa faca tot ce vrea in tara asta. Nu intamplator, acelasi Basescu s-a apucat sa-i laude pe cei din "grupul de la Cluj" (Rus, Dancu, Puscas). Daca ii reuseste si manevra asta, stanga chiar va fi moarta si inmormantata.
De fapt, stanga aceasta nereformata si nedemocrata chiar trebuie lasata sa moara. Cine vrea s-o salveze, chiar si pe bucati (iar Basescu s-a aratat amator), chiar ca nu intelege de ce trebuie stanga nedemocratica sa moara. Romania are nevoie de o alternativa de stanga democratica, dar abia dupa ce dreapta politica si economica, capitalista, va scoate tara din mizerie si va renaste spiritual neamul. Dupa ce dreapta va crea prosperitatea, poate reveni stanga la Putere, s-o redistribuie (nu s-o fure, pentru oligarhii rosii). Ratarea misiunii istorice a stangii s-a produs pentru ca Iliescu a incurajat o retea cleptocratica de nomenclaturisti-securisti-oportunisti sa compromita atat democratia, cat si capitalismul. Misiunea istorica a dreptei nu este doar aceea de a repara erorile stangii nedemocratice, ci mai ales de a recladi democratia si capitalismul pe baze solide. Deplasarea catre dreapta este insa posibila doar cu sprijinul electoratului care a sprijinit pana acum doar formule de stanga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.