Logitech a prezentat mouse-ul reincarcabil fara fir Logitech MX Air, un mouse laser care functioneaza atat pe birou, cat si in aer. Asemanator modului in care oamenii folosesc telecomanda televizorului este si cazul MX Air, care poate fi tinut in mana, iar de pe canapeaua din incapere poate fi controlat continutul media de pe calculator. Pentru multi, calculatorul este mult mai mult decat un instrument de productivitate. Pentru un control confortabil si fara efort al navigarii din aer, noul mouse combina trei tehnologii importante: Freespacea„˘ motion-control, comanda prin gesticulare si wireless. Astfel, oamenii indica, selecteaza si redau fisiere media doar cu o miscare usoara a incheieturii mainii.
"Mouse-ul MX Air ofera utilizatorilor o noua cale de control al continutului de divertisment de pe calculator", a precizat Erik Charlton, director de marketing de produs pentru mouse-uri de performanta si de jocuri in cadrul Logitech. Se adreseaza milioanelor de utilizatori de Internet care acceseaza si urmaresc filmulete pe site-uri precum YouTube sau Grouper. Si pentru aceia care au un calculator in camera de zi si care vor sa acceseze continutul media dupa cum doresc. Tehnologia Freespace motion control este conceputa sa ofere navigare precisa, fara limitarile intalnite la precedentele dispozitive utilizabile in aer. Comenzile bazate pe gesticulare adauga un nou nivel de sofisticare mouse-ului MX Air. Pentru a schimba volumul, utilizatorii trebuie sa tina apasat volumul butonului si sa miste mouse-ul incet, la dreapta pentru a mari volumul, iar la stanga pentru a il da mai incet. Pentru aplicatiile muzicale, o miscare circulara la dreapta activeaza comanda skip track, in timp ce o miscare la stanga activeaza repetarea melodiei.
MX Air functioneaza cu tehnologia Logitech 2.4 GHz Digital Cordless, care ofera o raza de actiune de pana la 10 metri. Gadgetul va fi disponibil in Statele Unite si Europa incepand din luna august. Pretul sau recomandat in Europa este de 149,99 euro.