In cazul in care nu vor exista schimbari radicale ale taxei auto, piata de profil din Romania ar putea creste in urmatorii ani la 350.000 autovehicule, de la circa 300.000 in 2006, este de parere directorul general al Renault Nissan Romania, Nicholas

In cazul in care nu vor exista schimbari radicale ale taxei auto, piata de profil din Romania ar putea creste in urmatorii ani la 350.000 autovehicule, de la circa 300.000 in 2006, este de parere directorul general al Renault Nissan Romania, Nicholas Ianculescu.
Oficialul Renault Nissan a prognozat pentru acest an un nivel de 320.000-330.000 de unitati, cu pana la 10% mai mare decat in 2006, sustinut de nevoia in crestere de mobilitate a populatiei, de avansul veniturilor persoanelor fizice si companiilor, precum si de finantarile acordate de banci. Piata totala auto, incluzand autoturisme, vehicule comerciale, camioane si autobuze, a ajuns in 2006 la 297.162 unitati, in crestere cu 15,9% fata de anul 2005.
Ianculescu a opinat ca modificarea taxei auto intr-un sens puternic nefavorabil vanzarilor de masini noi va plafona nivelul pietei sub 300.000 de unitati, intrucat dealerii de vehicule second-hand se vor "misca" foarte repede pentru a aduce masini uzate in Romania, informeaza Mediafax.
Comisia Europeana a solicitat Romaniei, in scrisoarea de raspuns la modificarile transmise de autoritatile de la Bucuresti la sfarsitul lunii mai, sa modifice taxa auto pentru a reflecta mai bine deprecierea in timp a valorii masinilor, oferind si o serie de sugestii referitoare la clarificarea si definirea exacta a unor termeni privind taxa auto.
Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul anului si se calculeaza in functie de capacitatea motorului, de standardele de emisii si de vechimea autovehiculului.

Renault Nissan spera sa vanda cu 10% mai multe masini

Renault Nissan Romania estimeaza pentru acest an vanzari de 3.200-3.300 de masini Nissan, in urcare cu circa 10% fata de anul trecut, pentru a-si mentine cota de piata la aproximativ 1%, a afirmat Ianculescu.
El a aratat ca avansul vanzarilor este limitat de scoaterea din productie, in prima parte a anului, a modelelor de volum Almera si Primera.
"In 2006, 58% din masinile vandute au fost Almera si Primera, pentru care productia a fost oprita, fara sa fie asigurat un stoc din care sa mai putem vinde o perioada. Am ramas doar cu modelul de clasa mica Micra pe segmentul masinilor de oras si nu putem spera decat sa ne mentinem cota de piata", a spus Ianculescu. El a adaugat ca firma nu poate onora decat cateva zeci din cele peste 100 de comenzi lunare pentru modelul de teren lansat recent Qashqai.
Modelul de teren X-Trail, a carui noua generatia a fost lansata oficial in Romania la sfarsitul acestei saptamani, va avea un nivel de vanzari de circa 250 de unitati in acest an si 500 anul viitor. Masina are preturi cuprinse intre 24.751 de euro si 34.611 euro, cu taxe.
Vanzarile Renault in Romania ar putea depasi 30.000 de unitati, dupa un nivel de circa 15.000 de vehicule in primele sase luni si circa 23.500 in 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.