O eleva a Scolii Generale din Filiasi a sustinut Testele Nationale si a fost admisa, desi se afla in situatie de corigenta. Conducerea institutiei de invatamant, sesizata de catre dascali in timp ce fata sustinea ultima proba a examenului de Capacit
O eleva a Scolii Generale din Filiasi a sustinut Testele Nationale si a fost admisa, desi se afla in situatie de corigenta. Conducerea institutiei de invatamant, sesizata de catre dascali in timp ce fata sustinea ultima proba a examenului de Capacitate, nu a anuntat Inspectoratul Scolar de greseala comisa. Mai mult, directorul executiv al scolii i-a „sugerat“ profesoarei sa modifice notele in catalog pentru ca eleva sa promoveze anul scolar. Cazul se afla in momentul de fata in atentia unei comisii de cercetare a abaterilor disciplinare din cadrul ISJ Dolj.

Desi se afla in situatie de corigenta, Madalina Breciuga, eleva a Scolii Generale din Filiasi, a fost inscrisa pe lista celor care urmau sa sustina Testele Nationale. Membrii conducerii unitatii de invatamant paseaza acum vina de la unul la altul. Directorul executiv al scolii, Elena Gheara, recunoaste ca a gresit, insa spune ca o parte din vina o are si unul dintre directorii adjuncti, Victor Cornigeanu, care si-ar fi neglijat atributiile. „La sfarsitul lunii aprilie a fost intocmit un tabel provizoriu cu el evii care urmau sa sustina Testele Nationale.

Acest tabel trebuia reactualizat in momentul in care s-a incheiat anul scolar. Insa acest lucru nu s-a mai intamplat pentru ca directorul adjunct Cornigeanu, care avea aceasta atributie, a refuzat sa faca tabelul pe motiv ca nu i s-a dat decizie scrisa“, a declarat directorul executiv al scolii. Aceasta a mai precizat ca a cerut profesorilor diriginti prezenti in cancelarie sa ii prezinte liste cu elevii corigenti din clasele lor. „Dirigintele elevei Breciuga nu era prezent, insa ceilalti dascali mi-au spus ca la clasa acestuia nu sunt probleme“, a spus Elena Gheara.

'M-am gåndit la viitorul copilului>>
Directorul scolii sustine ca a aflat despre situatia de corigenta a elevei Breciuga abia cand tanara sustinea ultima proba a examenului de Capacitate. Elena Gheara a declarat ca s-a intalnit a doua zi cu ceilalti doi directori ai scolii, insa au cazut de acord sa astepte mai intai rezultatele elevei la examen si abia apoi sa ia o decizie in acest caz. Eleva a promovat examenul cu nota 6.38, iar reusita acesteia a determinat-o pe directoarea scolii sa faca un gest pentru care risca sa plateasca cu functia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.