A stat un an in Franta, dar s-a intors pentru a face afaceri in Romania. La Wizrom Software se afla de 13 ani. Zemy Apfelbaum, director de vanzari la Wizrom Software, bifeaza la categoria cea mai mare realizare profesionala primul contract de un mili

A stat un an in Franta, dar s-a intors pentru a face afaceri in Romania. La Wizrom Software se afla de 13 ani. Zemy Apfelbaum, director de vanzari la Wizrom Software, bifeaza la categoria cea mai mare realizare profesionala primul contract de un milion de euro, semnat la sfarsitul anului trecut.

- Primul job?
- Am ajuns in Franta, la Paris, in 1993, cu o bursa de merit primita de la Facultatea de Matematica. Am lucrat un an de zile ca programator. Aveam un program de lucru normal, de 8 ore, si eram platit cu jumatate din salariul mediu primit la vremea respectiva de un francez. Dupa terminarea studiilor, universitatea mi-a oferit un post de seminarist si am avut posibilitatea sa pastrez slujba pe care o aveam, dar nu am putut sa raman in Franta. La vremea respectiva, in tara incepeau sa prinda contur multe afaceri si lucrul asta ma atragea. De asemenea, un rol important in luarea deciziei de a reveni in Romania l-a avut dorinta mea de a fi alaturi de familie, care imi ofera o mare parte din energia necesara si pe plan profesional.

- Cum a fost perioada petrecuta in Franta?
- Practic, nu am avut timp sa ma obisnuiesc cu modul de viata din Franta. De altfel, nici nu am plecat la bursa cu gandul de a ramane, ci am considerat jobul o experienta pe care aici nu o puteam avea.

- Cea mai mare realizare profesionala?
- Primul contract de un milion de euro, pe care l-am semnat la sfarsitul anului trecut. Sunt mandru de tot ce am realizat in cei 13 ani la Wizrom: ne-am marit cota de piata, ne aflam printre cei mai importanti furnizori de solutii de business, ne-am extins aria de acoperire si pe segmentul companiilor mari.

- Principalele produse ale companiei ?
- Wizrom Software dezvolta zece solutii de business, trei dintre ele fiind destinate exclusiv companiilor mari. Principalele solutii informatice ale companiei sunt WizCount si WizPro, care reprezinta fiecare aproximativ 30% din valoarea contractelor incheiate. La acestea doua se adauga WizSalary, care este lider de piata in categoria solutiilor de salarizare, management de personal si resurse umane, fiind utilizata pentru calcularea salariilor a aproximativ 14% din totalul angajatilor firmelor private din Romania. Peste 20% din valoarea contractelor incheiate de companie sunt acoperite de WizSalary.

- Ce cifra de afaceri a avut compania in 2006? Care sunt obiectivele pentru 2007?
- Valoarea totala a contractelor inregistrate de Wizrom in 2006 a fost de 7,5 milioane USD, cu 1,5 milioane USD mai mult decat in 2005. De asemenea, in 2006, Wizrom a inregistrat o crestere a numarului de clienti cu 20% si a ajuns la 2.400, in comparatie cu anul precedent, cand numarul acestora a fost de aproximativ 2.000. In acest an, mizam pe o crestere de aproximativ 30% a valorii contractelor, in comparatie cu anul anterior, evolutia fiind sustinuta si de faptul ca Wizrom ocupa un loc din ce in ce mai important pe piata solutiilor de business pentru IMM-uri.
Vrem sa crestem cota de piata a companiei. De aceea, la inceputul acestui an am intrat si pe segmentul solutiilor de business destinate companiilor mari.

- Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?
- Nu merg pe ideea ca trebuie sa petrec la birou un anumit numar de ore, nu mi-a placut niciodata sistemul de lucru functionaresc. Ce-i drept, prefer sa vin la birou dimineata, dar stau atat timp cat este nevoie. Recunosc ca, uneori, se intampla sa petrec la serviciu si o parte din noapte.

- Destinatia de vacanta preferata?
- Vara prefer destinatiile linistite si plajele neaglomerate, unde ma pot relaxa. Cateva insule grecesti sunt, din aceasta perspectiva, tinta favorita in vacante. Pentru celelalte perioade ale anului optez pentru turismul cultural.

- Principalul "hobby" din week-end ?
- MBA-ul pe care il urmez nu-mi mai lasa mult timp la dispozitie pentru hobby-uri. Dar sunt intotdeauna bucuros sa ma intalnesc cu prietenii sau sa joc tenis.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.