Deputatul PD de Timis Valeriu Tabara a declarat, ieri, ca nu este impotriva investitiei Nokia de la Cluj, dar este impotriva actiunii de cedare a proprietatii publice in folosul societatilor private. "Nu sunt impotriva investitiilor straine, mai ales
Deputatul PD de Timis Valeriu Tabara a declarat, ieri, ca nu este impotriva investitiei Nokia de la Cluj, dar este impotriva actiunii de cedare a proprietatii publice in folosul societatilor private. "Nu sunt impotriva investitiilor straine, mai ales daca sunt serioase, iar Nokia are o investitie serioasa. Eu am discutat pentru un principiu si nu voi fi niciodata de acord ca proprietatea publica sa fie acaparata si data ca si parti la anumite societati private", a spus Valeriu Tabara, adaugand ca proprietatile sunt la fel de importante, indiferent cui apartin acestea. "Proprietatea publica are aceeasi importanta ca si proprietatea privata, eu as spune chiar mai mult, pentru ca ea serveste un interes public. Cu atat mai mult cu cat aceasta proprietate se gaseste la universitati sau unitati de cercetare. Sunt unitati publice care raspund unor mari interese publice si trebuie sa ramana ca atare. Si nimeni sub nicio forma nu are dreptul sa schimbe asta. Totul s-a facut printr-un abuz", a spus Valeriu Tabara. Camera Deputatilor a aprobat, in 12 iunie, Ordonanta de Urgenta potrivit careia se transmite un teren de 159,562 ha din administrarea Ministerului Educatiei, prin Universitatea de Stiinte Agricole, in administrarea Consiliului Judetean Cluj, in scopul realizarii unei investitii a concernului Nokia. Aceasta ordonanta a suscitat dezbateri aprinse la inceputul lunii iunie, deputatul PD opunandu-se ca acest teren sa fie transferat de la Universitatea de Stiinte agricole si Medicina veterinara, statiunea de cercetare-dezvoltare Jucu. Valeriu Tabara a si fost sanctionat de conducerea democrata pe acest motiv, deoarece Emil Boc a sustinut investitia Nokia. Compania finlandeza Nokia a anuntat ca va construi in acest an o fabrica de telefoane mobile si un centru de cercetare la Cluj-Napoca, investitie estimata la 200 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.