Veniturile London Stock Exchange au atins un nivel record in primul trimestru al anului fiscal 2007/2008, de 100,1 milioane lire sterline (203 milioane dolari), in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, relateaza Reuters.
Grupul bursier londonez, care a acceptat recent sa preia grupul bursier Borsa Italiana, a atribuit aceasta performanta remarcabila volumelor record tranzactionate si efervescentei ofertelor publice initiale.
"Pentru lunile ce vor urma intentionam sa finalizam fuziunea cu Borsa Italiana pentru a da nastere celui mai mare grup european diversificat de tranzactionare", a declarat directorul executiv al LSE, Clara Furse, intr-un comunicat emis miercuri.
LSE a anuntat preluarea grupului bursier Borsa Italiana la data de 23 iunie, aceasta tranzactie urmand a genera sinergii de 40 de milioane de lire sterline, contribuind la majorarea cu cel putin 10% a castigurilor inregistrate in anul fiscal ce va lua sfarsit in martie 2009.
Cu 128 de noi listari in valoare totala de 10,2 miliarde lire sterline (20,68 miliarde dolari) in primul trimestru, mult peste nivelul de 4,7 miliarde lire sterline, obtinut din 138 de listari, inregistrat in aceeasi perioada a anului fiscal precedent, veniturile LSE din activitatile de listare au crescut cu 35%, pana la nivelul record de 19,4 miliarde dolari.
Serviciile de brokeraj, care au reprezentat aproape jumatate din veniturile totale, au crescut cu 18%, pana la 47,5 miliarde lire sterline, aceasta performanta fiind a doua din istoria grupului bursier.
Intre aprilie si iunie, volumul mediu de tranzactionare prin intermediul sistemului electronic SETS a crescut cu 51% pana la 501.000 actiuni, a anuntat London Stock Exchange. Media zilnica de tranzactionare a crescut cu 27% pana la 8,4 miliarde lire sterline.