Presedintele Ford Europa, John Fleming, se va intalni saptamana viitoare, la Bucuresti, cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu reprezentantii comisiei de privatizare a Automobile Craiova, pentru a prezenta detalii despre companie si despre oferta
Presedintele Ford Europa, John Fleming, se va intalni saptamana viitoare, la Bucuresti, cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu reprezentantii comisiei de privatizare a Automobile Craiova, pentru a prezenta detalii despre companie si despre oferta tehnica, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.
Oferta tehnica depusa de producatorul american ar putea fi deschisa azi dupa-amiaza, dupa ce Ford va prezenta luni documentele solicitate de comisia de privatizare. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca a cerut companiei americane sa completeze documentele de precalificare pentru privatizarea Automobile Craiova depuse de Ford si prezentate vineri in fata presei. Presedintele comisiei de privatizare, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus, la acea data ca documentele prezentate sunt conforme cu cele solicitate si vor fi verificate de catre experti si avocati.
Oferta financiara depusa de Ford va fi deschisa numai dupa ce reprezentantii comisiei vor aproba oferta tehnica. Sebastian Vladescu a tinut sa sublinieze ca tranzactia va fi incheiata pana la 1 septembrie 2007. "Peste 90% sunt sigur ca oferta Ford va fi acceptata si vom finaliza contractul de privatizare", a declarat acesta.
Automobile Craiova detine 49% din fabrica Daewoo Craiova, restul titlurilor fiind chiar in posesia uzinei. Daewoo Automobile a rascumparat anul trecut actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile, pentru 60 milioane dolari.
Potrivit unor analisti, valoarea companiei este de aproximativ 800 milioane euro, datorita investitiilor de cateva sute de milioane de dolari efectuate la Daewoo Craiova, astfel ca statul poate primi peste 500 milioane euro pentru participatia sa de 72,4% la Automobile Craiova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.