Volatilitatea cotatiilor din piata valutara continua sa se mentina ridicata, pe fondul marcarilor de profit la care recurg speculatorii, intr-un moment in care se inmultesc zvonurile referitoare la o posibila interventie a bancii centrale. a€žBNR a intervenit ultima data in piata valutara in urma cu circa doi ani, observa un dealer bancar. In acest moment s-au inmultit zvonurile privind interventia BNR prin intermediul unei banci locale, situatie de care profita speculatorii care isi marcheza profiturile. Cred ca pragul de 3,1 lei ramane nivelul pe care banca centrala il are in vedere pentru o eventuala intrare in piata, tinand cont ca aprecierea leului are un important efect de levier asupra reducerii inflatiei, care a coborat luna trecuta la 3,8%". Cursul mediu al euro a urcat de la 3,1231 la 3,1392 lei, pe o piata unde deschiderea s-a realizat in apropierea nivelului de la inchiderea de luni, 3,1240 - 3,1280 lei.
Tendintele de depreciere ale leului s-au facut resimtite inca dupa primele minute de tranzactionare, pe fondul miscarilor efectuate de investitorii care au incercat sa anticipeze o eventuala interventie a BNR, euro urcand pana la pragul de 3,14 lei. Ultima parte a sedintei a adus o inmultire a ordinelor de vanzare de valuta, euro coborand pana la 3,1310 - 3,1370 lei.
Dolarul a inregistrat la randul lui o apreciere, care a fost insa limitata de evolutia paritatii lui fata de euro, astfel ca si cursul mediu a urcat de la 2,2916 lei, acum doua zile, la 2,2998 lei. Pe pietele internationale, moneda unica a urcat pana aproape de maximul sau istoric, 1,3682 dolari, paritatea fluctuand intre 1,3596 si 1,3677 dolari.