V-ati saturat de restaurantele traditionale si sunteti in cautarea unei noi experiente gastronomice, una care sa va ramana in minte pentru o buna perioada de timp? Atunci, trebuie sa stiti ca exista un restaurant care le intrece in originalitate pe toate celelalte.
''Dining in the Skya€œ este un restaurant care va ofera posibilitatea de a servi masa la inaltime. Potrivit proprietarilor, ''Cina printre noria€œ este o experienta cu adevarat ''stelaraa€œ, tinand cont ca restaurantul cu pricina este suspendat la 50 metri inaltime. Restaurantul este dotat cu o singura masa, la care insa pot manca 22 de persoane. In jurul mesei sunt amplasate scaunele, toate dotate cu centura de siguranta pe care clientii o vor purta pe toata durata pranzului sau a cinei. In mijlocul mesei se afla o mica bucatarie dotata cu un cuptor si frigider. Doi chelneri sunt oricand gata sa ofere clientilor tot soiul de bauturi alese si preparate care mai de care mai selecte, printre care caviar, homar si sampanie.
Tacamurile sunt toate din argint si sunt legate cu un snur elegant de masa pentru a evita ca acestea sa cada in cazul in care conditiile meteo nu sunt tocmai favorabile.
Conceptul acestui tip de restaurant apartine unui bucatar belgian care a organizat prima cina deasupra norilor in primavara anului 2006 la Bruxelles. Ineditul consta in faptul ca restaurantul este mobil, platforma pe care este amplasata masa si scaunele putand fi transportata oriunde in lume. Astfel, nu de putine ori, restaurantul este inchiriat pentru diverse manifestatii ce pot fi observate mai bine de la inaltime, precum curse de automobile, concursuri de golf, curse de cai, concerte sau petreceri in aer liber. Extrem de apreciat de amatorii de senzatii tari, ''Dining in the Skya€œ a fost inclus in clasamentul realizat de revista Forbes, care cuprinde cele mai ciudate zece restaurante din lume.
Restaurantul este ridicat la inaltimea de 50 metri cu ajutorul unei macarale. Proprietarii nu primesc clienti in cazul unui vant puternic sau in cazul in care meteorologii au anuntat schimbari atmosferice bruste. Una dintre problemele cu care se pot confrunta cei care se hotarasc sa traiasca aceasta experienta este aceea ca nu se pot ridica pentru a se duce la toaleta pentru ca aceasta... nu exista. De asemenea, conversatia este aproape imposibila din cauza zgomotului puternic. O conditie esentiala pentru a face o rezervare la ''Dining in the Skya€œ este cu siguranta aceea de a nu avea rau de inaltime. (Click News)