Jocurile video de astazi sunt plictisitoare si prea complicate pentru majoritatea consumatorilor, a afirmat directorul general al celei mai mari companii producatoare de jocuri video, Electronic Arts (EA), citeaza Reuters, preluata de NewsIn.
Piata jocurilor video cere productii care sa coste mai putin si sa fie mai putin dificile, a spus directorul EA, John Riccitiello. Industria jocurilor video trebuie sa se extinda mai agresiv dincolo de audienta obisnuita, sa se adreseze mai mult consumatorilor ocazionali si sa experimenteze noi strategii de vanzari, potrivit lui Riccitiello. Prea putini dintre utilizatori apuca sa ajunga la finalul unui joc obisnuit, a carui poveste poate dura si 40 de ore.
"Industria jocurilor video ii plictiseste de moarte pe oameni si aduce pe piata jocuri care sunt din ce in ce mai greu de jucat", a declarat Riccitiello. "Daca acest lucru va continua, jocurile video risca sa piarda interesul consumatorilor, in favoarea unor atractii precum iPod-urile sau ultimele telefoane mobile", a mai explicat el.
John Riccitiello a devenit director executiv al EA din aprilie. El a fost partener cu afaceri cu solistul formatiei U2, Bono, in cadrul firmei de investitii Elevation Partners.
Vanzarile companiei EA in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie au fost de 3,09 mld. dolari, cu 5% mai mult ca anul trecut, in vreme ce profitul operational net a fost de 76 mil. dolari, cu 68% mai putin fata de anul trecut. Marja de profit a companiei EA se afla in scadere in ultimii trei ani.
Piata mondiala a jocurilor video este estimata la 30 mld. dolari, depasind-o ca valoare pe cea a filmelor de la Hollywood.