Cargill Incorporated, actionarul majoritar al Cargill Cereale, a achizitionat doar 0,81% din capitalul companiei in cadrul ofertei publice de cumparare derulate in perioada 11 iunie-6 iulie, prin care oferea 4,14 milioane de lei pentru preluarea unei
Cargill Incorporated, actionarul majoritar al Cargill Cereale, a achizitionat doar 0,81% din capitalul companiei in cadrul ofertei publice de cumparare derulate in perioada 11 iunie-6 iulie, prin care oferea 4,14 milioane de lei pentru preluarea unei participatii de 6,06%. Cargill Incorporated oferea actionarilor minoritari cinci lei pe actiune, pentru a deveni unicul actionar al companiei romanesti. Pretul oferit de actionarul majoritar este superior cotatiei medie a titlurilor Cargill Cereale pe piata Rasdaq din perioada aprilie 2006-aprilie 2007, de 4,19 lei pe unitate. De asemenea, suma oferita pentru o actiune depasea cotatia de vinerea trecuta, de 4,5 lei pe unitate.
Compania inregistrata in America a reusit sa achizitioneze, in cadrul ofertei de cumparare, intermediata de Rombell Securities, doar 111.070 de actiuni, pentru care a platit putin peste 555.000 de lei. Inaintea lansarii ofertei publice, actionarul majoritar detinea 93,94%, iar in urma operatiunii, participatia sa a crescut la 94,75%. Cargill Cereale a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 75,2 milioane de dolari, in urcare cu 5,8% comparativ cu cea raportata pentru 2005, insa castigul net s-a diminuat cu aproape 27%, la 1.537 de dolari.
Grupul american Cargill si-a inceput activitatea in Romania in anul 1996, ca agentie de intermediere pentru exportul de cereale si este prezent pe piata romaneasca prin firmele Cargill Agricultura, Cargill Oils, Cargill Silozuri si Cargill Cereale. Cargill este un furnizor international de produse si servicii alimentare, agricole si risc management, fiind prezent in peste 60 de state.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.