Analistii internationali si-au imbunatatit estimarile privind economia Romaniei, potrivit unui studiu realizat de Erste Bank si de institutul ZEW. Diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost de 32,6 puncte, comparativ cu 31,1 puncte
Analistii internationali si-au imbunatatit estimarile privind economia Romaniei, potrivit unui studiu realizat de Erste Bank si de institutul ZEW. Diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost de 32,6 puncte, comparativ cu 31,1 puncte in raportul din mai. In ceea ce priveste evolutia situatiei in urmatoarele sase luni, punctajul s-a redus de la 12,7 puncte in mai, la 12,3 puncte in raportul publicat ieri. De asemenea, numarul analistilor care anticipeaza reducerea ratelor dobanzii pe termen scurt este cu 27,5% mai ridicat decat al celor cu o parere contrara. Perspectivele privind piata de capital sunt preponderent pozitive, cu un ecart intre opinii de 56,7%, comparativ cu 77,9% in raportul din luna mai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.