Un tanar a murit si alti opt au fost raniti, sambata, de explozia unui obuz de artilerie din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Tragedia s-a intamplat intr-o padure de langa Comanesti, judetul Bacau, in timpul unei petreceri la care participau 12 tine
Un tanar a murit si alti opt au fost raniti, sambata, de explozia unui obuz de artilerie din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Tragedia s-a intamplat intr-o padure de langa Comanesti, judetul Bacau, in timpul unei petreceri la care participau 12 tineri.

Trei dintre raniti sunt
intr-o stare foarte grava si au fost transportati cu elicopterele la clinici de specialitate din Bucuresti, Iasi si Targu Mures. Explozia a avut loc in curtea unui canton silvic din zona Ciobanas. Locul salbatic situat la 7 kilometri de Comanesti a fost ales de tineri pentru a sarbatori faptul ca unul dintre ei, Stefan Florea, de 23 de ani, absolvent al Academiei de Politie, obtinuse nota 10 la examenul de licenta. Evenimentul avusese loc vineri, iar tinerii, potrivit spuselor unei familii care venise sa-si petreaca weekendul in zona, au petrecut toata noaptea ascultand muzica. „Pe la ora 11 dimineata eram in curte. Toata noaptea am auzit de peste parau, muzica si veselie. I-am auzit, dar nu vedeam ce fac. La un moment dat am auzit o bubuitura mare, apoi s-a lasat o liniste cumplita. Apoi au izbucnit urlete d e durere si strigate de ajutor. O fata striga in continuu despre cineva ca este mort. Am mers la ei si i-am vazut pe toti prin curte plini de sange. Unul dintre ei in loc de abdomen avea o imensa rana sangeranda. Am inceput sa le dam primul-ajutor si apoi sa-i ducem la spital. Acolo nu erau nici semnal pentru mobil si nici telefon fix.

Pana la sosea sunt vreo sapte kilometri pe drum forestier“, a povestit o femeie socata de ceea ce a vazut.
„Eu eram la plivit puiet in pepiniera. Pe la 11 am auzit o bubuitura si strigate de ajutor. Am trecut repede paraul si am vazut peste tot numai sange. Am incercat sa tarasc o fata lovita la parau, sa o spal de sange, dar cand am vazut ca nu mai avea falca si i se vedeau dintii mi s-a facut rau“, a povestit Daniela Andreita, sotia padurarului de la cantonul Tulbure.

Sarbatoritul a murit


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.