Gigantul american Microsoft a anuntat ca va deschide un centru de dezvoltare de programe informatice in Vancouver, Canada, oras preferat de imigrantii calificati, ce nu pot fi recrutati usor in Statele Unite ale Americii din cauza politicilor de imig
Gigantul american Microsoft a anuntat ca va deschide un centru de dezvoltare de programe informatice in Vancouver, Canada, oras preferat de imigrantii calificati, ce nu pot fi recrutati usor in Statele Unite ale Americii din cauza politicilor de imigrare, relateaza AFP. Microsoft va deschide centrul de cercetare in cursul toamnei, acesta fiind situat la doar trei ore de mers cu automobilul de sediul sau, situat in Statele Unite ale Americii.
"Estimam de multa vreme ca statul canadian reprezinta un amplasament formidabil pentru a deschide un centru de dezvoltare", a declarat intr-un comunicat presedintele filialei canadiene a gigantului informational, Phil Sorgen. Deschiderea acestui centru in metropola cosmopolita din vestul Canadei va permite grupului Microsoft sa angajeze in Canada imigranti care ar fi avut dificultati sa primeasca drept de munca in Statele Unite, potrivit unui purtator de cuvant.
Microsoft prevede sa angajeze un prim grup de 300 de persoane pentru noul sau centru de dezvoltare din Vancouver, efectivele urmand a se majora pana la aproximativ 1.000 de persoane in viitor. "Scopul este de a angaja cele mai pricepute persoane, iar momentan, majoritatea acestora vin din strainatate", a declarat un responsabil al Microsoft, Marc Seaman.
Statele Unite ale Americii prevad o limita de 65.000 de imigranti pe an pentru mana de lucru din strainatate. Aceasta lege creeaza probleme atat Microsoft, cat si altor companii de dezvoltare software din Statele Unite.
Canada este al treilea stat de unde Microsoft angajeaza mana de lucru din strainatate, dupa India si Japonia.
Metropolele canadiene Vancouver, Montreal si Quebec sunt cele mai importante centre de dezvoltare ale sectorului informational si multimedia din Canada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.