Marele Zid Chinezesc (foto), Mausoleul Taj Mahal, din India, cetatea Petra din Iordania, Colosseumul din Roma, statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul (Cristo Redentor) de la Rio de Janeiro, ruinele incase ale orasului Machu Picchu (Peru) si fosta cet
Marele Zid Chinezesc (foto), Mausoleul Taj Mahal, din India, cetatea Petra din Iordania, Colosseumul din Roma, statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul (Cristo Redentor) de la Rio de Janeiro, ruinele incase ale orasului Machu Picchu (Peru) si fosta cetate maya de la Chichen-Itza, in Mexic, sunt cele sapte noi minuni ale lumii. Acestea au fost votate online de aproximativ 100 de milioane de persoane. Singura minune a antichitatii, care a rezistat de-a lungul timpului, piramidele din Gizeh, a fost declarata „minune de onoare a lumii“ si, astfel, nu a participat la concurs. In luna ianuarie, 21 de situri au fost selectate, iar oamenii si-au putut vota „preferatul“. Lista castigatorilor a fost anuntata printr-o fastuoasa gala ce a avut loc sambata seara, pe stadionul Da Luz, din Lisabona, o superproductie transmisa in peste 100 de tari. Audienta evenimentului a fost estimata la aproximativ 1,6 miliarde de telespectatori. Gala a inceput cu o carte uriasa in culori aurii, pe care au defilat cele sapte minuni ale Antichitatii. Cartea a fost inlocuita, pe scena de 6.500 de metri patrati, de un calculator urias, simbolul votu rilor acordate de milioanele de internauti din toata lumea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.